Új hozzászólás Aktív témák

  • Zolee11

    senior tag

    válasz E.Kaufmann #47 üzenetére

    Abban igazad van, hogy nem lenne szabad ennek megtörténnie, de valaki hibázott, valahol valamit elnézett és nem lett korlátozva, de attól, hogy ez a kapu nyitva maradt sajnos a felelősség hivatalosan a felhasználót terheli, ez benne van a garancia feltételekben. Az már a korrekt hozzáállás része, ha a gyártó ennek ellenére garanciában cseréli.

    Desktop gépre gondoltam, és nem server környezetben, mint adatbázis migrálás, desktop esetében azért nincs ennyi lehetőség a sávszélesség bővítésre.
    A DDR5 eleve egy nagyon komplikált rendszer, a sok csatorna is csak nehezítő körülmény lett, igencsak körülményes a magas órajelek használata, főleg 64/128 GB esetén.

    #46 CPT.Pirk
    Ha összeszerelsz egy konfigurációt, milyen beállításokkal indul? Miért nem azzal indul amit a "bótban" hirdetnek? Ez nem véletlen.

    Abban egyet értünk, hogy nem szabadna megtörténnie, eleve nem szabadna a gyártó ajánláson felüli feszültségnek beállítódnia profil alapján. Hogy miért történt mégis meg? Mert picit túltolták a DDR5 működésének komplikáltságát, és valószínűleg a memória vezérlőt is stabilizálni kell az XMP, EXPO időzítések mellett. Majd most kiderül, hogy mit jelent a memória időzítéseket illetően a feszültség korlátozás, mennyire volt erre szükség. Szükség , vagy "hibázás" szülte ezt a feszültség szintet.
    Mellesleg jelentős throttling mellett ugye...

    no brain, no problem

Új hozzászólás Aktív témák