Új hozzászólás Aktív témák

  • kirkri

    addikt

    Sziasztok!

    Egy táp szakitól várnék véleményezést, hogy vajon a tápom teljesítménye fogyott-e el?

    A problémám a következő:

    Nemrég vettem az addig tökéletesen működő AMD konfogomba egy X2-es procit és hozzá egy hűtőt 12cm-es ventivel. Ekkor kezdett előfordulni egy olyan jelenség, hogy a gép minden előjel nélkül kikapcsolt. Mivel egy pár alkalommal akkor produkálta a dolgot, amikor a TV kártyát indítottam arra gyanakodtam, hogy az a ludas. Ki is szereltem, de később szintén előfordult, hogy időnként kikapcsolt. Érdekesség viszont, hogy bekapcsolt C&Q-nál, ha minimális energiagazdálkodáson van, nem kapcsol ki soha.

    A napokban gondoltam meglesem a tápomon, hogy áganként milyen teljesítményre képes és szétosztom ésszerűen az eszközök között. Egy 410W-os Chieftec tápról van szó. Megnéztem, és rájöttem, hogy nincs olyan mértékben terhelve egyik ág sem, hogy ez indokolná a hibát, mivel egyik 12V-os ágon sincs 15A-től nagyobb áramfelvétel ebben biztos vagyok.

    Ekkor keresgélni kezdtem a potenciális lehetőségeket és szerintem megvan a hiba. A házban összesen 3db 12cm-es venti van, / 2 házventi+ 1 prociventi/ és egy VGA venti ami szintén nem kicsi, namost ez mind alaplapi csatlakozókra van dugva. Ezeket mind lehúzgáltam és átalakítóval a molex csatikhoz csatlakoztattam. És úgy néz ki, hogy azóta /3 napja/ nem kapcsol ki a gép. Létezik, hogy a fő tápcsatlakozó ágán kevés a power? A kiegészítő 4 tüskés csati rá van dugva az alaplapra.

    21 éve a Prohardveren! ™

Új hozzászólás Aktív témák