Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dawncomputer

    tag

    válasz csemberlen #10748 üzenetére

    Írtam Neked privátban is, hogy azokat a dátumokat, amikre "jósolták" Armageddont, magától Russeltől, majd a későbbi vezetőktől származik.
    Tudom, mindig az a magyarázat, hogy "tökéletlenek vagyunk".
    A másik viszont még mindig a vérkérdés, és még egyéb más, ami egyszer szabd, egyszer nem. Ez is egy olyan dolog, hogy ha Istentől származik az, amit Russel leírt, akkor miért van ennyi ellentmondás.
    Russel azt állította, hogy fordította a Bibliát, majd egy bírósági per keretén kiderült róla, hogy nem is beszéli azt a nyelvet, amin íródott.
    Megkeresem Neked azt, hogy ki mikor mit mondott Armageddonról, és hogy miként élték meg, hogy mégsem jött el. Tudom, hogy 1914 után hirtelen változtatták, hogy nem is Armageddont jósolták meg, hanem változást, meg amúgy is, még hátravan az aratás, meg hasonlók, de ez a tényeken nem változtat.
    Az viszont mitől van, hogy több pontot ellentmondanak maguknak azok, akik írták az Őrtorony című kiadványt?
    A tökéletlenek vagyunk, voltunk, leszünk is magyarázat nekem édes-kevés, főleg, hogy amit leírtak az Őrtoronyban, azt, mint Isten szócsövei tették. Isten pedig nem állít valótlant. Vagy rosszul tudom?

    És még valami a Tanúkról, általában. Istennek volt egy választott népe az első században, és a választott-on van a hangsúly. Nem tudok arról, hogy most is Isten választott volna magának egy népet.

  • dawncomputer

    tag

    válasz csemberlen #10748 üzenetére

    Az alábbi gondolat sajnos nem onnan származik, amit terveztem megmutatni, de legyen elég most ez is. :)
    Csak azért, mert Russel nem, mint "komoly fordulatot" várt 1914-ben.

    A Biblia szerint egyetlen hamis prófécia is hamis prófétává teszi azt, aki kijelentette. Mivel az Őrtorony Társulat hamisan prófétált az 1914, 1915, 1918, 1920, 1925 és 1975-ös éveket illetően, kétségtelenül bizonyítja, hogy hamis próféta. Ez a vallási szervezet ráadásul ismétlődően megváltoztatta a tantételeit és ellentmondott korábbi nézeteinek, mindvégig állítva, hogy kizárólagosan birtokolja az igazságot. Összhangban van ez Isten tökéletességével és szentségével?

    Megjegyzem, nem kötekedni szeretnék, csak az ellentmondásokra a mai napig nem találtam értelmes választ, azon kívül, hogy mert tökéletlenek, követnek el hibákat, de most már a Biblia szerint élnek.

Új hozzászólás Aktív témák