Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Noddy #11014 üzenetére

    a meditaciorol meg a guru konyvekrol szolva annyit megjegyzek hogy nem minden keleti vallas epul kizarolag meditacios gyakorlatokra. azt hiszem a meditacio utjan (vagy: tisztan a meditacio utjan) is meg lehet "vilagosodni", de az nem az en utam. viszont lehet hogy van akinek az az egyszeru, elerheto es befogado es pont ugy erzi hogy a biblia vagy epp a tao utja az ami bonyolult es kizarja ot.

    "Ezen mindig jókat nevetek, hogy egyesek mindig hülyének nézik a régen élt embereket. És a leírt csodákat begyepesedetten csak a mai civilizáció tükrében képesek értelmezni, ahelyett hogy azt értelmeznék, ami le van írva."
    csak ugy megjegyzem hogy en azt hiszem az atlagnal jobban tisztelem a regen elt embereket, sohasem neznem oket hulyenek, sot, inkabb a maiakat, de ez egy masik tema.

    viszont a bibliaban es mas szentnek tekintett iratokban talalhato technologiai reszleteket a mai technologia tukreben kell probalni ertelmezni nem az akkori technologia tukreben. ez elegge egyertelmu, hiszen amikor azt monjduk hogy a mai technologia fejlettebb mint regieke akkor tenyleg azt allitjuk hogy fejlettebb es nem azt hogy mas.
    nyilvan a mai atlagember tobbet tapasztalt az ilyesmirol mint az akkor elt emberek es egy mai embernek nyilvanvalo hogy sokan ezekben az irasokban repulo szerkezeteket lattak es irtak le. a vallasos ertelmezesek miatt azert nem fagyaszthatjuk be a gondolkodast :)

    amit a filozofia-vallas relaciorol irtal ertem, es szerintem jol hangzik.

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

  • Dorien

    veterán

    válasz Noddy #11014 üzenetére

    Csak a te Istenednek kell oltár, áldozat, meg imádat. Az enyémnek nem. :)
    Én épp eleget értettem meg a biblia Istenéből. Kösz, egy életre elég volt belőle...

    "Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 175.000Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

Új hozzászólás Aktív témák