Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peethy

    őstag

    válasz doc #11983 üzenetére

    mi alapjan mondasz valakit 'keresztenynek'?

    Én úgy tudom, hogy a niceai hitvallás az, ami minden keresztény közösség alapját képezi. Biztos vannak más megfogalmazások, de ez egy rendkívül mély tartalmú szöveg, én úgy gondolom, hogy aki ennek minden betűjét vallja, az keresztény. Vannak részletkérdések, amiken lehet vitatkozni, de úgy vélem, az egység alapját ez a több mint 1000éves megállapodás adja, ami a mai napig aktuális :)

    Úgy gondolom, hogy fontosak az istenélmények egy hívő ember életében. Az olyan élmények, amik nem minden nap vannak, de amikor átéli őket az ember, akkor olyan löketet ad, ami túlmutat az egyszerű lelkesedésen. Én legalábbis ezt tapasztaltam, mikor az általad említett lelkesedés alábbhagyott. Én is elég gyorsan lelkesedő ember vagyok, de sok esetben gyorsan ki is tud fulladni a dolog... ezért fontosak a megerősítések :) Ha megengeded a személyes hangot, én nagyon remélem, hogy Isten szólni fog hozzád és immáron ő fogja megerősíteni azt, amit egyszer már elkezdett, "mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." :)

    (#11984) D1Rect: ez nem sokat változtat a véleményemen :) Szerintem a Jehova tanúi nem keresztény egyház (?), mert nem vallja Jézus Isten-mivoltát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák