Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz boszizsu #1329 üzenetére

    5,25 Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte, 5,26 hogy a víz fürdőjével az ige által megtisztítva megszentelje,
    5,27 így állítja maga elé az egyházat dicsőségben, hogy ne legyen rajta folt, vagy ránc, vagy bármi hasonló, hanem hogy szent és feddhetetlen legyen.
    5,28 Hasonlóképpen a férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti.
    5,29 Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat,
    5,30 minthogy tagjai vagyunk testének.

    5,31 ''A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.''


    Valamit Te nagyon félreértettél. Vagy az szúrja a szemed, hogy ''Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is.'' ? Ha ezt így kiragadod, nem csodálom, hogy férfisovinisztának találod Pált. De amit fentebb idéztem, azt forgasd meg magadban egy kicsit, talán rájössz a komplexitásában rejlő igazságra...

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

  • lao ce

    aktív tag

    válasz boszizsu #1329 üzenetére

    biztos vagyok benne hogy a sokfele filozofia es vallas amikbe betekintest nyertel ertekeket adott neked. gondolom eppen ezert erzed ugy, hogy eltero am hasonloan celravezeto utakat jarhatnak a kulonbozo hitu emberek az eletuk folyaman. orulok hogy megtalaltad a szamodra legjobbnak tuno utat.

    ''Dehát Krisztus óta minden csak magyarázat emberi értelmezésen keresztül, ez pedig sokszor téves''
    nem biztos hogy tevedes volt egy valasz a maga idejeben. az evszazadokon valo ativeles miatt muszaj hogy alakuljon az ertelmezes a korok mentalitasahoz, igy megadhatja az aktualis valaszokat az alapkoncepcio megtartasaval. a merevseg es rugalmassag egyutt jar. ez a fajta alakulas a taoizmusban is megvan, sot, talan meg hangsulyosabban a jellegenel es a koranal fogva.

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák