Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #20047 üzenetére

    Én nem Kálvinban hiszek, és nem az Institutio-ban, hanem: Sola fide, Sola Scriptura, Sola gratia, Solus Christus... Soli Deo gloria...
    Ennyi...

    www.refujvaros.hu

  • Gyok2

    aktív tag

    válasz #40553216 #20047 üzenetére

    Nos, TE MÉG NAGYOBB H*LYE VAGY. Most jön majd nálad is a sértődés, esetleg olvasd tovább és rájössz, csak nehogy elsírd magad.

    "Én spec. nem emlékszem, hogy azt olvastam volna zonetól, hogy „Isten maga bizonyítsa létét”, inkább azt, ti adjatok bizonyítékot az állításitokra."

    Én meg elég sokszor emlékszem rá, hogy azt mondja, Isten bizonyítsa be, hogy van.

    "„Ha jól értem az okoskodásodat, azt akarod mondani, hogy a Biblia ilyen mértékű elterjedtsége, az egy érvelési hiba.”
    Rosszul érted. Eddig is azt magyarázta, hogy ha te arra hivatkozol, hogy azért igaz, mert népszerű, ez az érvelési hiba. Sok milliárd légy nem tévedhet, ugye."

    Legyél szíves te se elkezdeni nekem megmagyarázni. Ha hiszed, ha nem, nem okozott gondot felfogni, hogy mit akatok belémerőltetni. TI erőltetitek, hogy én ezt mondtam. Pontosan azt mondtam, hogy nyilván azért terjedt el ennyire, mert "ósdi hülyeségek" vannak benne. Hogy nektek ez a gondolatcsavar ennyire megoldhatatlan, az nem az én hibám. Írok egy NAGYON EGYSZERŰ példát, talán fog menni mindegyikőtöknek.
    TE is valószínűleg olyan könyvet olvasol el, olyan filmet nézel meg, ami érdekel, amit érdemesnek tartasz arra, hogy megnézd. Milyen meglepő, mindenki más is így csinálja. A legnagyobb bestsellerek, a legnagyobb kasszasikerek, pedig nem az unalmas hülyeségekből lesznek. A legek könyve, nyilván csak érvelési hiba miatt lett az. A Bibliával pont fordítva volt, azért érdekel/t ennyi embert, mert a szomszédnak is volt egy, meg kellett porfogónak, meg olyan könnyen olvasmányos, szép színes képeskönyv. Ja, egyik se? Az, hogy vallás épül rá, emberek tartják követendőnek, alaptételnek, az már tök lényegtelen. Ha nektek ez az egyszerű összefüggés meghaladja a képességeteket, és inkább érvelési hibákkal pattogtok, majd engem minősítgettek, akkor nem velem van a baj.
    Mondok még egy egyszerűbb példát. A legdurvább sportkocsik azért olyan drágák, azért akarna (majdnem)
    mindenki, mert csupán közvélekedés, hogy jók. Kizárt, hogy azért, mert a legdurvább csúcstechnika, és lef*sod a bokád, ha mész vele.
    Ez gondolom egyáltalán nem triviális, nektek az érvelési hibán pattogni a lényeg, ugye.
    Megkérdezem tőled is, elolvastad egyáltalán?

    "Mondjuk a Biblia népszerűsége kérdésnél lazán elsiklasz azon tények mellett, miért és hogyan, hány olyan ember élete árán, aki nem akarta megszeretni, lett ennyire „népszerű” a Biblia."

    Kicsit te is mellébeszélsz, de nem lepődök meg. Amire te gondolhatsz, az a modern/ebb korok előtti erőszakos katolizáció, viszont abban a korban egyáltalán nem volt annyira könnyen elérhető árú egy könyv.

    „Viszont lehet, hogy hajszálpontosan írja le, hogy mi van.”
    "Ez biztos. Mármint, hogy hajszálpontosan írja le, hogy valami elől kitérő választ adsz, ha nem értesz valamit és nem akarsz vele foglalkozni."

    Igen, vagy esetleg azt, hogy ténylegesen mi van.

    "„Ellenben 200 éve nem igazán léteztek űrutazásra alkalmas eszközök”
    "Ezt honnan tudod? De Isten 6 nap alatt teremtette pont olyanra a világot, amilyen, dinó fosszíliákkal együtt, a ma ismert vízmennyiség háromszorosát tette pikk-pakk a Földre, majd tüntette el szintén pikk-pakk. (Azért felhívnám a figyelmed az itteni tudományosnak szánt próbálkozásra, mely azzal is magyarázza a sok vizet, hogy akkortájt jelentősen nagyobb lehetett a légkör páratartalma. Persze azért ez egyszerűen cáfolható a vízszintemelkedés mértékét, a levegő és a vízgőz nyomáshoz, hőmérséklethez kötött tulajdonságait alapul véve.) Szóval egyszer lehet csoda, ha ti úgy akarjátok értelmezni, máskor meg nem lehet, mert tudományosan megmagyarázzátok, hogy a test, meg a távolság, meg az idő..."

    Egyre nagyobb hülyeségeket mondasz, egyre inkább fogalmad nincs, miről beszélek, ellenben kiválóan látszik, amit mondtam, hogy csakazértis ellentmondasz. Akkor is persze én voltam a hülye.
    Meséld el nekem, hol voltak 200 évvel ezelőtt ilyen eszközök? Segítek, mert neked biztos nehéz lesz, a napóleoni háborúk idejéről van szó, amikor a huzagolt csövű, már használható puskák kezdtek terjedni.
    APRÓ csúsztatás, összemosás, mellébeszélés (de ezért itt sértődés jár). zone barátunk nem Isten, hogy csak úgy kirázza a kisujjából.

    Wikipedia. Újfent a csakazértis hőzöngés. Ha esetleg feltűnt, odaírtam, hogy kivontam, odaírtam, hogy mindenki, és így mondtam sokszázmilliót, milliárdot. NYILVÁN megint én írtam hülyeséget.

    "„Az emberi test felépítését, a távolságot alapul véve, kizárható, hogy képes lettél volna rá.”
    "Miért? Ő azt mondja, így volt. És ha neki tényleg van kapcsolata Istennel, aki csak neki csodát tett? Minek alapján állítod, hogy nem úgy volt?"

    Annyira szánalmas vagy, hogy észre se veszed. Ő azt mondja, értem, akkor a válaszom továbbra is az. Kapcsolata van, lehetséges, akkor feltehetőleg nem kételkedne benne, meg nem kérdezne, írna ilyeneket.
    NYILVÁN megint én nem értem.

    „ellenben hozzáadtam az eltelt 2,5 ezer évben lehetségeseket, és így adtam egy erősen alulbecsült számot.”
    "Keresztények még 2000 évvel ezelőtt sem voltak, nem hogy 2500 évvel ezelőtt. Egyre mulatságosabbakat írsz.
    Ehhez még hozzáfűzném egy mondatodat, némi, de rád érvényes változtatással:
    Addig is teljesen felesleges bármit mondanom, amíg fogalmad nincs arról, amit beszélsz."

    APRÓ csúsztatások megint. A Bibliáról beszéltem. Te viszont nem mulatságos vagy, hanem döbbenetesen idióta.

    Úgyhogy esetleg gondolkodj is mielőtt nekiállsz hülyeségeket írni, legfőképpen pedig engem minősítgetni, HA LEHET.

    Tiszta Windows rendes ház

Új hozzászólás Aktív témák