Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Kékes525 #22042 üzenetére

    Részben egyetértek. Én például ezen a fórumon nyugodtan nevezhettem ezeket a politikusokat álkereszténynek, de egy egyházi vezetőnek talán érdemes óvatosabban fogalmaznia. Az biztos, hogy Krisztus adott egy világos utat, amit képviselnie kell az Egyháznak, így az egyházi vezetőknek is, de a politika elég ingoványos. Például az Egyház vezetőjét, Ferenc pápát gyakran támadják elsősorban jobbról, pedig csak a krisztusi tanítást helyezi középpontba. Az egyik abortusz ellen nyilatkozó magyar egyházi vezetőt pedig ugyan ilyen hevesen támadták balról, pedig ő is Krisztus tanítását visszhangozta. A különböző politikai oldalak szeretik a nekik tetsző szólamokat felkarolni.
    Nálunk egyébként az egyházi vezető Beer Miklós püspök, akit talán te a kivételek közé sorolná, mert fel mer szólalni a krisztusi értékek védelmében.

  • borg25

    senior tag

    válasz Kékes525 #22042 üzenetére

    Gondolom küzdenek az életben maradásukért. Sajnos olyan kort élünk, hogy pártunk és kormányunk könnyedén mondhatja, hogy sajnos kevés a forrás, ezért az egyházi iskolák fenntartásából, átcsoportosítunk a fociakadémiákba. Az egyház migráncssimogató! Hány misszió is működik Afrikában vagy más fejlődő országban? Ezek működéséhez hozzájárulnak a magyar egyházak? Hát akkor fizessünk nekik támogatást?
    Hidd el nagyon gyorsan jöhetne egy Páli fordulat bölcs vezérünk részéről. Így a vezetőknek mérlegelni kell, hogy megmondják, hogy hülye vagy fiam és álkeresztény tolvaj, vagy működjön az iskola és terjesszük az igét? Az egyházaknak a teljes lakosságra nézve mekkora médiahatalma? Felér-e az állami médiagépezettel? Ha belemennének egy harcba nyernének-e? Ne felejtsd: Élj ma, harcolj holnap!

Új hozzászólás Aktív témák