Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #23986 üzenetére

    1. Az emberek konok hibái nem egyenlők egy adott egyén konkrét/nem konkrét voltával.
    Krisztusra hivatkozva öldökölni hiba. Pont.

    2. Egyrészt a visszalinkelés pont arra utalgat, hogy az ember ír egy rendesen összerakott - nem hevenyészve odahányt két szavas, hanem - (sajnos) hosszabb, összefüggés-leíró kommentet, amit a) el sem olvasnak, b) figyelmen kívül hagyják a tartalmát, c) tartalomtól függetlenül értelmezve újraalkotják az általa indokolatlanná tett érvet/közlést... Ez így ilyen "de" "nem" "de" "nem" (ovis szintű) eredményhez vezet.
    Másrészt pont itt van ez a mostanid (#23986) 3-as pontja:
    a) ki a francot érdekel a laposföld-elmélet?? Írtam róla egy sort is? Teszek rá. A Demjén-dalt sem hozom ide, hogy "sajtból van a hold, mert megénekelte a Rózsi!". Ne tedd már ezt velem!
    Továbbá a húrelméletet veted össze a lapos-föld elmélettel, amikor én a (katolikus) keresztény hitről írok, nem egy "netes szekta" "jobbhíján biznisz-hírnév vágyó" laposföld marhaságáról... Sem a katolikus egyház, sem - tudtommal - a protestáns nagyegyházak (pl. református, lutheránus) nem hívei a laposföld-elméletnek. Sokan meg hisznek a roswelli ufo-ban, az sem érdekel, jó hogy nem hozod fel azt is...
    b) "nevetséges eszmék"... A Föld ~7,5 milliárd lakosából ~5-5.5 milliárd valamilyen valláshoz tartozik. Ez nem bizonyít semmit, de egyet biztossá tesz: ép ember nem nevet azon, hogy - figyelembe véve az emberiség egész történelmét is - van egy belénk oltott transzcendens irányultság, melyet a "naaagyszkeptikusatyák" evolúciós vagy más elméleteinek egyike sem tud kezelni sem, nemhogy cáfolni bármivel is (pl. egy állatot/baktériumot/növényt/ bármi élőt!! mutass fel, ami - az emberen kívül - vallásos irányultsággal bír).
    Az egy dolog, hogy egy adott téma vonatkozásában összemosol két teljesen másik témát, mintha lenne köze hozzá, de a jelenséget magát is "csaklazán" nevetségesnek titulálni, miközben hozzá sem tudsz szagolni...
    Nem kell linkelni, itt igazoltad, hogyan diskurálsz. Terelve, összemosva, lefitymálva, miközben érvet/bizonyítékot nem hoztál semmire. Ezért nem éri meg erőlködni.

    Na kb. erre gondoltam.

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák