Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz BE4GLE #26578 üzenetére

    Az ateista számára egész egyszerűen nem hihető az a mese, amiben te hiszel.
    Pedig az ördögök is hiszik és tudják,hogy van Isten és rettegnek.

    Az ateista nem hisz,csak akkor amikor olyan élethelyzetbe kerül,ahol tudja,hogy bármely pillanatban meghalhat. Mint például a katona a háborúban. Mielőtt éles harcba mennek,mindannyiuk hisz Istenben és kéri Őt,hogy legyen a segítségére.

    Nem vagyunk férlevezetve. Gondolod? Azzal hitet el a sátán,hogy amit a bibliában olvasunk az mind csak mese.

    A hírekben hallottakat azonban maradéktalanul elhiszed? Mert azt a tv.,rádióban mondták...

    Én tudom,hogy Isten Igéje Igaz.
    Márk 16:16 Aki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.

    Ján 3:18 Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

    Ján 3:36 Aki hisz a Fiúban, örök élete van; aki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta.

    Ján 5:24 Bizony, bizony mondom nektek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

    Ján 5:36 - 5:38
    (Jézus mondja):
    36 De nekem nagyobb bizonyságom van a Jánosénál: mert azok a dolgok, amelyeket rám bízott az Atya, hogy elvégezzem azokat, azok a dolgok, amelyeket én cselekszem, tesznek bizonyságot rólam, hogy az Atya küldött engem.
    37 Aki elküldött engem, maga az Atya is bizonyságot tett rólam. Sem hangját nem hallottátok soha, sem ábrázatát nem láttátok.
    38 Az ő igéje sincs maradandóan bennetek: mert akit ő elküldött, ti annak nem hisztek.

    Ján 12:42 - 12:50
    42 Mindazáltal a főemberek közül is sokan hivének ő benne: de a farizeusok miatt nem vallák be, hogy ki ne rekesztessenek a gyülekezetből:
    43 Mert inkább szerették az emberek dicséretét, mintsem az Istennek dicséretét.
    44 Jézus pedig kiálta és monda: Aki hisz énbennem, nem énbennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem.
    45 És aki engem lát, azt látja, aki küldött engem.
    46 Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, aki énbennem hisz.
    47 És ha valaki hallja az én beszédeimet és nem hisz, én nem kárhoztatom azt: mert nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot.
    48 Aki megvet engem és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, aki őt kárhoztassa:
    a beszéd, amelyeket szólottam, az kárhoztatja azt az utolsó napon.
    49 Mert én nem magamtól szóltam; hanem az Atya, aki küldött engem, ő parancsolta nekem, hogy mit mondjak és mit beszéljek.
    50 És tudom, hogy az ő parancsolata örök élet. Amiket azért én beszélek, úgy beszélem, amint az Atya mondotta vala nekem.

    Ján 20:26 - 20:31
    26 És nyolc nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ő velük. Noha az ajtó zárva vala, beméne Jézus, és megálla a középen és monda: Békesség nektek!
    27 Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd [ide] a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.
    28 És felele Tamás és monda neki: Én Uram és én Istenem!
    29 Monda neki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek.
    30 Sok más jelt is művelt ugyan Jézus az ő tanítványai előtt, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben;
    31 Ezek pedig azért irattak meg, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy [ezt] hívén, életetek legyen az ő nevében.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz BE4GLE #26578 üzenetére

    Például én hiszek abban, hogy nincs Zeusz. (már persze nem abban, nem ezen a néven elnevezett élőlények nem létezhetnek)
    Bármiben hihetek. Hinni azt jelenti, hogy bizonyíték nélkül elfogadsz tényként dolgokat. Hihetek abban, hogy a Föld lapos, míg nem bizonyosodhattam meg az ellenkezőjéről. Hihetek a tudománynak is, mivel a legtöbb dolog nem mindenki számára bizonyítható a tudomány bonyolultsága miatt. Ha a tudós hisz valamiben, megpróbálja bizonyítani. Ha a hit tárgya kísérlettel bizonyítható, pláne több irányból, akkor előbb utóbb tényként tekintünk rá. Azonban mindig jöhet egy újabb tudományos felfedezés, ami a magyarázatot akár romba is döntheti. Például az agykutatás még eléggé gyerekcipőben jár, ha azt nézzük, hogy nemrég fedezték fel a bél-agy tengelyt.
    Száz éve még a lobotómia is tudományos eredménynek számított például, hogy a területnél maradjak.
    Az ateistának kell bizonyítékkal előállnia? Ha nem, akkor hitről van szó. Hihetsz benne, hogy nem létezik valami, de pontosan a tudomány mondja azt, hogy egy tény csak akkor tény, ha bizonyították.
    Ez a kijelentésed:
    Nem kell semmilyen bizonyítékkal előállnod, hogy azt mondhasd Zeusz nem létezik. A bizonyítékkal annak kell előállnia, aki azt mondja, hogy létezik. nem axióma, csak te tekintesz rá axiómaként. Nekem nem kell elfogadnom annak.
    Hitbéli kérdések nem bizonyíthatók. Az ateista is csak hinni tud abban, hogy amit nem tudnak neki bizonyítani, az nem létezik. Tudni csak azt tudja, hogy nem hiszi el. Például tudod-e, hogy a kvarkok nem oszthatóak? Anno az atomokról is tudni vélték ezt. Maga az idő is csak szubjektív érzékelésen alapul. Lehet kísérletekkel dolgokhoz kötni, de például a gondolkodásban relatívvá válik, hiszen álmodban rövid idő alatt rengeteg idő telhet el. A tudat maga is csak fogalom. Ma például tudományos tényként kezelik, hogy mely állatoknak mi lehet max. a tudatában. Azt, hogy az időfogalmuk milyen. Azonban az állatokkal nem tudunk kommunikálni igazán, még a majmokkal, kutyákkal sem az énképükről. Meglepő tények derülnek ki egyes állatok viselkedéséről. Bizonyos fogalmakat véve alapul, már a polip is eléggé tudatos lény. Azt azonban, hogy egy polip például mit gondol magáról egyelőre csak elképzelni tudjuk, csak hinni tudunk benne.

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Új hozzászólás Aktív témák