Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lusta balin

    csendes tag

    válasz Miklós315 #28724 üzenetére

    Kedves Miklós315!

    Ha a kereszténység fogalma alatt, Jézus követőit, a benne hívőket és a tanításait megtartó embereket értjük, ebben az értelmezésben egy nagyon jó rendszer lehetne. Ha a hitgyülis, balogzoltános, orbánviktoros, kövérlászlós mimagyarok nemzethy kereszténynek csúfolt (idézlek Téged) "önfeladó-kiüresedő,takonygerincú zombitársalom" egyéneit nézzük, akkor inkább legyen kalifátus.
    Jézusban való hitet sem a rómaiak terrorja, sem a terjeszkedő iszlám, sem a világháborúk, sem semmiféle üldöztetés nem tudta kipusztítani. Karanténba zárhatod akár, ahogy te javasoltad az iszlámmal szemben, akkor is élő hit marad.
    Véleményem szerint, ha kihagynánk a hitből a politikát, akkor élhető világban létezhetnénk. De ez az ország fényes példája annak, hogyan nyomul be a mindannapi életünkbe a "hit nevében" a politika. Ahogy régen a szent kereszt nevében égettek, kínoztak, gyilkoltak. Mondhatnád, hogy de milyen veszélyes ha engedjük a másságot teret nyerni. Erre akkor sem tartom megfelelő válasznak az erőszakos térítést és karanténozást egyik oldalról sem. Márpedig itt és most nemzethy keresztény erőszak bontakozik ki már egy jó ideje. Fizikai és szellemi síkon egyaránt. Teljesen feleslegesnek érzem az üldözési mániás háborús retorikát, "keresztény" részről, mert ez pillanatnyilag nem más mint önigazolás, azok kedvéért, akik nem tudnak nem belekötni a másik emberbe. Ha a gyülekezeteket nézed ott sincs béke. Valami hibát mindig kell találni, hogy még véletlenül se legyen béke és nyugalom.
    Biztosan láttad a Némaság című filmet. Azok a japán emberek, akik még a nevét sem tudták kimondani Jézusnak, csak Kiri szamának hívták a filmben, tízezrével haltak meg a hitük miatt. Azt merném kereszténységnek hívni. Ezt a képmutató, szarfröcskölő bagázst, ami itt kitenyésztődött a fidesz szekta közreműködésével, ezt Rád bízom minek titulálod.
    Legyen mindenkinek a hite szerint!

  • MageRG

    addikt

    válasz Miklós315 #28724 üzenetére

    Nem értem, mi ellen akarsz érvelni.
    Vannak ilyen intézmények, amik kikötik mit írhatsz le a "statement of faith"-ben. Egyik sem katolikus. OK. Miért számít az, ha nem katolikusok?
    Katolikus hívők csak katolikus kutatók és apologéták műveit használják érvként? Mintha te is elővetted volna J. Warner Wallace-t és Josh McDowell-t.
    Akkor mi a fenét akarsz mondani? Ezek úgyis hülye eretnekek, nem számít mit mondanak, de ha neked kényelmes, azért hivatkozol rájuk?

    A Bosch, Telekom, Ericsson kutatóira meg öntik a DEI-trutymót. OK, ezt is elfogadom.
    Mit számít ez? Véletlenül woke lesz a fékezőrendszer? Vagy a színesbőrűek előbb kapják meg az MMS-t? Komolyan, mi köze egymáshoz a kettőnek?
    A kutatási eredményeknek köze nincs ahhoz az ideológiához amivel szerinted tömik a fejüket.
    Tényleg nem érted mit akarok mondani? Hogy ennek mennyire nincs köze "dacos tagadáshoz", meg a "csúnya kereszténység ütlegeléséhez"?
    Egyháztörténetről, archeológiáról, kultúrantropológiáról van szó. De ha úgy állnak hozzá hogy összedől a világ, ha kiesik hogy Máté füllentett, akkor a kutatási eredmények annyit érnek, mint a papír, amire nyomták. De ha az jön ki, hogy történelmi tényekben szín igaz, nem fognak az "ateista-szabadkőműves" kutatók a kardjukba dőlni. Egyszerűen ez lesz az uralkodó vélemény.

    Mit gondolsz mi lenne valójában, ha kiderülne hogy Jézus evangéliumi története kitaláció? Semmi.
    Levonna ez bármit a keresztényég fő erkölcsi értékeiből? Nem, semmit.
    Attól még rengeteg ember hitt benne és amit képvisel. Most is hisznek benne, mind más és okból. Ez adja az életük értelmét. Nem szabad elvenni tőlük, de nem is lehet.
    Miért kellene nekem "minőségi alternatívát" felvázolni? Legyek második Jézus?

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

Új hozzászólás Aktív témák