Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AnTomySm

    tag

    válasz sasa311 #332 üzenetére

    A föld lapos dologról jut eszembe, hogy egyszer hallottam egy jó gondolatot:
    Ézs 18,3. Föld kerekségének minden lakói és földnek lakosai meglássátok, mikor a hegyeken zászló emelkedik, és halgassatok, ha kürt szól!

    Most ebből csak arra akarok utalni, hogy ez az ige amely időszámításunk elött lett papírra vetve, kerek földről beszél. Holott ha jól tudom amikor európából elindultak hajón felfedezőutakra, akkor még laposnak vélték a földet.:) Azért ez érdekes :) Kinek mi a véleménye erről?

  • cousin333

    addikt

    válasz sasa311 #332 üzenetére

    Az első bekezdés második felével - sajnos - egyet kell értenem.

    Szerintem sikerült kilyukadnom, legfeljebb elsikkadtál felette. Azt mondtam, hogy nem tudunk mindenről mindent, de megelőlegeztem az is, hogy ez majd elmúlik (bár azt is írtam, hogy 1 válasz 10 kérdést generál). Ugyanakkor nem azt írtam, hogy a protonból és neutronból hogyan lett atom kérdése (ami, amennyire én tudom, már meg lett válaszolva) csak isteni csoda lehet, és mi nem válaszolhatjuk meg. Hanem azt, hogy: 1. Nem tudjuk, és nem is fogjuk tudni, hogy a proton és a neutron miért pont gy viselkedik, ahogy (na jó konkrétan ezt tudni fogjuk, de akármilyen mélyre ásunk kell lennie tudományosan gondolkodva egy vagy több alap építőelemnek, aminek a viselkedését megérthetjük, de meg már nem magyarázhatjuk), 2. Nem tudjuk, hogy a semmiből hogyan jöttek létre a protonok illetve azok építőelemei, azaz a semmiből az anyag (mert azt - megint csak tudományos alapon - nem lehet hinni, hogy az anyag öröktől fogva létezik).

    Azért a 7. parancsot hoztam fel, mert az általam hallott történetben az szerepelt, és valóban ezt tartom az ellenszenv egyik okának. :)

    ''Amit a vége felé felhozol, hogy sokan miért Fen-Shuiznak meg miért járnak lélekvándorló szektákba nem tudom. Nekem ilyen még meg se fordult a fejembe.''

    Ez már 1 (azaz egy) egész ember, nagy eredmény ez, valóban. Nem kételkedem abban, hogy te, esetleg még nem kevesen ezt a véleményt osztják, de mondjuk nézd meg, hogy globálisan hányan hisznek valamilyen ''földöntúli'' jelenségben és úgy viszonyíts.

    ''Én inkább úgy mondanám, hogy amit látok(vagy bármilyen módon érzékelek) azt megpróbálom megmagyarázni logikusan, a természet törvényei alapján. Ha sikerül nagy az öröm ha nem, akkor csak idő kérdése, hogy másnak sikerüljön.''

    Ez elég árulkodóra sikeredett kijelentés. A kulcsszó a természet törvényei alapján. Esetleg elmagyaráznád, hogy a természet törvényeit hogyan magyarázod meg tudományosan? Természetesen úgy gondoltam, hogy tetszőleges mélységig, hogy ne legyen kételyem. A hiányokra ott van a transzcendens világ, azaz számomra Isten. Nevezheted te ezt egyszerűsítésnek és a probléma megkerülésének, én viszont a probléma egyetlen értelmes és lehetséges (valamint tökéletes) megoldásának látom...

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák