Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz emitter #403 üzenetére

    Darwin mélyen vallásos volt korai szakaszában. Később változott csak meg. Ma a tudósok jelentős része vallásos, de legalábbis hívő. Emellett pedig mindegy, hogy ateista-e a tudós, vagy nem, ha rátalál Isten munkájára. Darwin látta, hogy mi hogy működik, csak nem tudta, miért. Senki sem tudja miért. Azóta az elméletét sziklaszilárdan alátámasztották, amit ő sejtett, azt igazolták. Neki jó meglátásai voltak, eszközei alig. Ma már jóval többet tudunk a folyamatról. Ő ateistaként talán csak azt nem fogadta el, hogy ez, amit lát, Isten műve. Ettől még ugyanúgy Isten műve. És ezt cáfolni sem tudják.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • cousin333

    addikt

    válasz emitter #403 üzenetére

    Nem vagyok meggyőződve arról, hogy Darwin ateiste lett volna. Sőt, úgy tudom, komoly dilemmát okozott neki a nyilvánvaló(nak látszó) ellentmondás a szó szerinti Biblia értelmezéssel.

    A ''vegyesek'' kifejezést nehezen tudom értelmezni. Nem hiszem, hogy szó szerint kellene venni a Bibliát, és nem hiszem, hogy nincs Isten. Mindkét dolgot szélsőségesnek tartom, és úgy gondolom, hogy az igazság a kettő között van, de közelebb az előbbihez.
    Az evolúció meg fejlődést jelent, de nem szabja meg, hogy hogyan megy végbe. Az egy dolog, hogy a Darwin féle evolúciós-elmélet kisajátította a fogalmat

    Ha hiba a ''nap''-ot szó szerint értelmezni, akkor szerintem hiba őket egyforma hosszúságúnak feltételezni is. Inkább egy folyamat fázisainak lehetne felfogni az egyes napokat. Fentebb meg már kifejtettem, hogy kifelejted azt a lehetőséget, hogy Isten magukat a fizikai törvényeket, és az Univerzum anyagát teremtette és hagyta - kontrolláltan - fejlődni. Azután már lehet, hogy ''magától'' megy, de a ''beépített'' törvényszerűságek miatt előre kiszámítható módon.

    A további vitát ezennel holnai napra halasztom el. Szó szerint véve a ''nap''-ot :). Jó éjt mindenkinek!

    [Szerkesztve]

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák