Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz oxox #4552 üzenetére

    lehet, lehet. semmi sem biztos.

    az alomba merules ugyanugy idoszakosan kivaltodo esemeny mint mas osztonok, ugyanugy szabalyozott egy sajat belso ora altal, es ha mar eleg regen nem futott le a program, vagy kivalto kulcs beut, akkor egyszercsak aktivalodik. az is elofordul hogy egy kulcs rossz osztont indit be, mint amikor rossz lemezt inditunk el. vegul, az alvas ugyanugy kivalthato tudatosan, rahato magatartassal mint barmelyik oszton.
    raadasul az alvas egy jo pelda a tanithato vegu osztonre, sokan fel tudnak ebredni egy adott idopontban, vagy kondicionaljak magukat egy reggeli idoben valo ebredesre. a felebredes szabalyozasanak tudomanya a csoport tulelese szempontjabol elonyos tulajdonsag evolucios szempontbol. mas osztonokkel karoltve is dolgozik az alvas, pl az anya felebredese a legkisebb neszre ami a kisbabatol jon, az anyai osztonnel kapcsolja ossze az alvast (ez bizony feltetelezhet hierarchiat az osztonok kozott).
    nekem ez hihetetlen, de leiras van rola (talan thorpe) hogy egy madar menekult egy ragadozo madar elol es a fene nagy menekules kozben egyszercsak repteben elaludt. ez azert mutat kis kulonbseget az ember es a madar agyanak a felulbiralo/modosito kepessege kozott, nem? :) masfelol, nem hallottal emberekrol akik elaludtak vezetes kozben? :) ez arra jo pelda, hogy lathassuk, ha az oszton jonni akar akkor jon, nincs mese, olyan mint mikor dinnyere sort iszol.

    szoval ha kulso megfigyelesre ugyanolyan szabalyok koze fer az alvas mint a tobbi, akkor talan a kacsa az kacsa. de ennel tobbet nem fogok irni az errol, igerem :)

    a pislogas maga feltetlen reflex. de ugyanakkor a pislogas 'aktusa' lehet resze egy osztonos tevekenysegnek, agyi tevekenysegnek, erzelemnek meg akarminek is. szoval igazad van, nem volt tul jo pelda.

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák