Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz csemberlen #5229 üzenetére

    Azért ne feledd a radiokarbonos vizsgálatban is hinni kell.
    Nem kell benne hinni. Ez egy olyan módszer, amely pontosan dokumentálva van, tudjuk, hogy mit, miért és hogyan. Ez nem hit kérdése, ugyanis minden bizonyítva van mérésekkel. Tudom, hogy az egész tudomány elméleteken és azokat igazoló kisérleteken alapszik, és azt is tudom, hogy a tudományban nincs abszolut igazság, mivel minden elmélet falszifikálható, tehát ne menjünk bele egy ilyen tudomány vs. hit vitába.

    A radiokarbon vizsgálat lényege amúgy, hogy a légkörben lévő szén dioxid mellet a kis mennyiségben megtalálható 14-es szénizotóp is beépül az elő szervezetekbe (a növényekbe fotoszintézis útján, az állatokba növényevés útján :) ). Amikor az élőlény elpusztul, már nem épít be több C14-es izotópot a szervezetébe. A C14 radioaktív és van neki felezési ideje is, ebből számolják ki az adott fosszília korát. Nem kell hinni a vizsgálatban, mert ez nem hit kérdése.

    Sok tudos nem fogadja el, ugyan néhány ezer évre visszamenőleg a fák évgyürűivel összehasonlitva egész pontos
    Ezt a vizsgálatot leginkább sokmillió éves kövületek korának vizsgálatára használják. Lehet, hogy párezer éves távlatban megkérdőjelezhető a pontossága, de arra teljesen jó, hogy belőjük, az adott állat 60 vagy 90 millió éve pusztult-e el.

    Ebből csak egy ateista tudós rajzol meg olyan görbét amit biztosnak hisz akár miilárd évre visszamenőleg is.
    Mint már említettem, a vizsgálat mechanizmusa ismert, segítségével következtetéseket lehet levonni. Így működik a tudomány. Persze sokkal kényelmesebb azt mondani, hogy ne foglalkozzunk vele, mert Isten teremtette, meg Isten alakította így, de ha mindenki így gondolkozna, akkor az emberiség megragadt volna az ókorban.

Új hozzászólás Aktív témák