Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #8181 üzenetére

    "A gyereket fogdosó papban vajon mennyi szeretet van?"
    pont annyi mint benned. vagy masik valasz: pont annyi amennyit o allit magarol.

    "Őket (hoztad fel peldakent), akik nem a szeretet parancsát követik."
    ki mondja meg, te? miert is tudnad te jobban mint ok maguk? a szeretetet egyfelekeppen lehet kideriteni: aki azt mondja vagy ugy viselkedik mint aki szeret az szeret. a lenyeg hogy a szeretet ugyanugy aljas, kepmutato, ijeszto vagy gyilkos tud lenni mint barmi mas erzelem ha tulzasba viszi valaki!

    "Egy kisgyerek nem tud önzetlenül szeretni."
    es ha onzoen szeret a kisgyerek akkor az nem szeretet? talan baj a gyermeki oszinteseg, kell a felnottek kepmutatasa? a kisgyerek szeretete ezek szerint alavalo hiszen nem tud ugy szeretni ahogy kell szeirnted. ertekeles. az egesz vallasod erre epul. ki melyik kategoriaba van, ki hova kerul.

    kerlek ne aggassunk lehetetlen jelzoket a szeretetre. a szeretet nem onzetlen. a szeretet jellegeben benne van az onzes, hiszen az egesz gyakorlatilag a kiszelektalasa es birtoklasa a nekunk kedves vagy hasznos dolgoknak, szemelyeknek vagy tulajdonsagoknak. ha te peldaul onzetlen vagy az nem azert van mert onzetlen vagy hanem mert igy tudsz szerelmes maradni onmagadba onmagad elott. olvasd vissza amit irsz:
    "Szeretetből cselekedni még inkább nem triviális. Főleg ott, ahol a részemről lemondással jár ez."
    csopogsz magadtol, te hos! :) szerintem ne mondj le. legyel oszinte inkabb es tartsd meg ami neked kell. igazabb ember maradsz. (nem szemelyes tamadasnak szanom, semmi bajom azzal hogy te hogyan eled meg a szeretet erzeset)

    a kisgyerek szeret, a pap, a hos-szerelmes, az asszony aki megcsalta az urat szinten. a szeretetuk sem nem alsobbrendu sem nem felsobbrendu mint a te erzelmeid vagy az enyeim. meg ha ezt a kijelentest valoszinuleg igazsagtalannak is erzed hiszen te lemondasz nemes modra es ez felsobbrenduve teszi az erzeseidet szerinted.

    a helyes ut nem a szeretet utja. a helyes ut mas. es az elso lepesek egyike az hogy el kell felejteni az ertekelest, itelkezest, skatulyazast, eloiteletet. egy masik elso lepes :) az onmerseklet.

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák