Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Horka1 #9011 üzenetére

    Én nem írtam sehol, hogy a hívő ember nem gondolkodhat. Sőt azt írtam, hogy érdemes gondolkodni, hogy ne vetítsem bele más szavaiba a saját sztereotípiáimat, vágyaimat, elképzeléseimet, gondolataimat.
    Most az én szavaimmal is ezt tetted. Én teljesen érthetően szvsz tudtodra adtam, hogy egy gondolat továbbvitele előbb-utóbb elvisz az eredeti gondolattól. Ez önmagában nem baj. Csak egy Jézusi idézet és egy ettől független saját gondolat már nem köthető össze, két külön dolog.
    Kivetítesz folytonosan.
    A hozzászólásomnak köze nincs ahhoz, hogy a hívő ember ne gondolkodjon. Köze sincs ahhoz, hogy Jézus cselekedeteit, Jézus példáit gondolkodás nélkül le kellene másolni, és arról sem írtam, sőt nem is céloztam rá, hogy a hívő ember ne tegyen semmit, amiről nem ír a Biblia.
    Sőt valójában pont az ellenkezője igaz, mint amit te kivetítesz...
    A hívő embernek önállóvá kell lennie, mert nincsenek kőbevésett, mindenre kiterjedő törvények, mint amiben pld az ortodox zsidók élnek. Sok esetben mérlegelni kell, hogy mi felel meg a jézusi elveknek.

    A legszomorúbb, hogy a kivetítéseid elemzése után levonod a "megmosolyogtató" következtetést...

    Közben az mosolyogni való, hogy hivatkozol Jézusra, majd elmondod a saját elképzelésed attól függetlenül, hogy mit is mondott Jézus, és végül kijelented, hogy nincs is bizonyítva, hogy Jézus mondta....
    Akkor miért is hivatkozol Jézus szavaira? :)

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák