Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    Minden steady-t nehéz rendesen kisúlyozni. Van egy pár videó a neten, ami segít, vannak benne fogások. Na ezek kb. semmit nem érnek, mindet kipróbáltam.

    Mutatnak ugyan egy-két trükkösnek tűnő fogást, de ha jobban megnézitek, vágva vannak a videók és kiszedték belőlük azt az egy-két órácska plusz kínlódást, amíg sikerült belőni rendesen az egyensúlyt, a "mesteri" trükkök ellenére. :DDD Így a videón úgy tűnik, mintha hipp-hopp, egy két trükkös fogás és máris tökéletes egyensúlyban van a steady.

    Csak egy példa:

    Ha vízszintbe állítod a steady-t, perszer rajta a kamerával, akkor annak simán meg kell állnia vízszintben. Így elvileg könnyen be lehetne súlyozni. Francokat. Egy csomót kínlódtam anno ezzel, hogy szépen megállt vízszintben, de az Istennek nem akart jó lenni függőben. Állandóan dülöngélt. Hát eltelt egy kis idő, mire rájöttem, hogy hosszabbra kell engedni a rudat azért, hogy a súlyok jobban érvényesülhessenek.

    Mindez a kínlódás csak azért, mert szentírásként elfogadtam a videót, miközben marhaság az egész. Pedig pont az én steady-mhez volt a vidi, meg működni is látszott rajta szépen ez a megoldás. Csak hát ugye kis kompakt consumer kamerával, nem egy nagy bazi obival ellátott dslr-el...

    Én vadiújonnan vettem kéz alól a steady-t, rajta volt a nylon, meg minden, mintha csak boltban vettem volna. Nem tartom kizártnak, hogy a gazdája pont ezért adta el, mert nem bírta besúlyozni.

    Tény egyébként, hogy kis méretű obival könnyebb lehet a helyzet. Ebből nekem csak az M42 van, ki fogom próbálni, hogy az optikai stabi nélkül ez mit mutat steady-vel. Ha jó, akkor marad ez a steady-zéshez, mert a nagy obival kínszenvedés az egész, bár megoldottam (azért nem tökély még).

Új hozzászólás Aktív témák