Új hozzászólás Aktív témák

  • atillaahun

    veterán

    válasz tomp #621 üzenetére

    Nah, Nymgo Tested & Approved. :))

    Végül nem bírtam magammal és feltöltöttem.
    Annyi, hogy regisztrációnál ne európai címet adjatok meg (én USA-belit adtam), mert akkor nem veri rátok a 20%-os ÁFA-t. Így most 5 $-t kaptam, ami 1187 Ft-ba került. Meg is lepődtem, mert eszerint 237-en váltották az USD-t, ami árfolyamon alul van - ahogy néztem az MNB-t, meg az Erstét, ahol vagyok. Az még külön érdekes, hogy ha leosztjátok a HUF-os mobil percdíjat az USD-sel, azt meg még alacsonyabban, 219-en váltják (gondolom ezt még korábban állították be).
    Végül pedig ezekkel az ár(folyamok)akkal az jön ki, hogy bruttó 11 (10,9) Ft-ért hívok mobilt. A másik oldalról nézve 1187 Ft-ért kaptam ~109 mobil percet. Az egész korrekt.

    SIP-en még nem próbáltam, csak a saját programjával, kicsit fapados ugyan, de a szükséges dolgok benne vannak, csináltam is vele 4 teszthívást, amiből 3-mat feltettem nektek IDE, hogy örüljetek. :)
    Nem nagy szám, az Erste automata ügyfélszolgálatának 1. perce WiFi-m, 3G-n, és 2G-n.
    Aki nem akarja meghallgatni, igazából nem volt nagy különbség, 2G-n minta pár másodperccel később épült volna fel a kapcsolat, de a minőségük közel ugyanolyan. Jól és érthetően hallható a bejövő irány mindhárom hálózaton.

    Aztán volt még egy 15 perces hívásom is 2G-n, ott szintén jól hallottam a másik felet végig, viszont az egymás szavába vágásokból érezhető volt, hogy van egy kb. 500-1000-es ping, az még nagyjából tűréshatáron belül van szerintem. A hívás végén megkérdeztem a másik felet milyen volt a minőség, mert egy párszor azért visszakérdezett, azt mondta nem szakadozott vagy visszhangzott, inkább halk volt és tompa. Úgyhogy 2G-n szerintem ez sem igazán játszik (bár SIP-en lehet érdemes majd még tesztelni), de bizakodom, hogy 3G-n/WiFi-n már korrekt lesz a minőség kimenő irányba is. Majd a mai nap folyamán talán lesz még pár hívásom (most átállítottam 3G-re), aztán megírom hogy milyen volt a minőség.

    Ja még annyi, hogy számküldést beállítottam, az is működik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák