Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tertius

    tag

    Az Istencsászár elméje tényleg bomlott? Illetve tudnak vele kommunikálni valahogy? Plusz - az első hsz alapján - miért világosabb a napnál, hogy az eldáknak nincs jövője? A történet szerint mi is éltünk meg hullàmvölgyeket, illetve a lore alapján a birodalom is lassan, fokozatosan csúszik egy szakadék felé, már a császár halála óta, nem? A korábbi sötét korról nem is beszélve.

    [ Szerkesztve ]

  • Tertius

    tag

    válasz Cifu #400 üzenetére

    Köszi, így már világos!

    Látom, nagyon otthon vagy a témában. A Lexandros első regényen (ahol összekovácsolódik pár csapattárssal) kívül eddig mást nem olvastam, csak kivonatokat, de mozgatja a fantáziám ez a téma, csak valahogy sosem bírtam rávenni magam, hogy folytassam . . . pedig legalább a Watsonos regényeket el kellene olvasni.

    Amit érdekesnek találok még, hogy a Császárnak ez a trónja, amin ül, kvázi egy gép, ami életben tartja (sztáziskapszula jelleggel), ez vajon milyen csoda folytán jött létre úgy, hogy korábban fontos szerepe volt a Császár terveiben, amikor valami ugrókapus csillagugrós, pillanatok alatt bárhonnan bárhová eljutó eszköznek a része volt, amely tényleg összekapcsolta volna az egész emberiséget. . . Aztán amikor megtörtént a Hórusz-incidens, hirtelen kicserélt pár csavart, és az ugrókapus akármiből stáziskapszulává változott? Gondolom, ennek inkább plot-device jellege van.

    Számítógépes játékok terén mivel érdemes próbálkozni? Régebben a Dawn of War-t próbáltam, de valahogy gyengének tűnt, a sztoritól sem estem hasra (bár csak próba volt, nem tudom, mi volt a vége). Ennek van 2 része is . . . van, amire érdemes beruházni? Space Hulk Deathwing, Space Marine, meg - ami leginkább izgatja a fantáziám - a Gothic Armada . . . bár youtube videók alapján utóbbi sztorija sem tűnik erősnek, cserébe a hajós rész meg eléggé túlkomplikáltnak látszik.

    [ Szerkesztve ]

  • Tertius

    tag

    válasz Cifu #404 üzenetére

    Aha, így már értem. Kevertem a szezont a fazonnal, vagyis inkább az ok-okozati dolgokat. Ergo a trón maga egy pszi-erősítő, amely jelenleg is üzemel, benne a császárral, extraként az életfenntartó / stasis cuccal. Így már teljesen logikus.

    A Gothic Armada meg a Space Marine felkerül a listára, köszi a tippet :R Az előbbi fajta űrhajós csatát már az Empire at Warban (Star Wars játék) is imádtam, igaz, ott eléggé faék a dolog, bár azt a két frakciót (empire / rebellion) szépen kihegyezték egymás ellen.

    Tegnap megnéztem egy jó 20 percnyi játékot a Death Wingről, és bár olvastam a kritikákat, elég hangulatosnak tűnik. A space hulkok témája, az ősi hajó a space hulkban, stb. stb. De tényleg unalmas, ez még 20 perc alatt is levágható, viszont a vége felé kicsit émelyegni kezdtem, ilyet már nagyon régen nem tapasztaltam. Hogy most a videó alatt, vagy a játékban van valami zavaró, vagy nem tudom.

Új hozzászólás Aktív témák