Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orbitalion

    tag

    válasz milszab #161 üzenetére

    A töltést vezérlő áramkör nem az adapterben(autóstöltő, ill. USB csati) van, hanem a GPS-ben. Ha azonos feszültséget adsz a GPS-re, akkor az csak egyféle áramot eredményezhet.
    Kivéve, ha valami inteligens program meg tudná különböztetni, hogy USB-re van kötve, vagy töltőre és ennek függvényében kiválasztaná töltő áramot. Ilyen nincs benne, mert akkor is tölt, ha a GPS ki van kapcsolva, ilyenkor pedig USB kommunikáció nem működik, amiből tudná esetleg, hogy milyen forrásból kapja a feszt.
    Tehát, ha az USB és az autós töltő is 5V-ot ad ki a kis USB csatin, akkor egyforma töltési áram és idő számolható.
    De itt néhány tized volt is jelentős eltérést okozhat a kinyerhető töltő áramot tekintve, ezért a korábban említett eltérések jelentős töltési idő csökkenést okozhatnak. Az akku 3,6V(töltés közben ez is emelkedik!) az USB portok fesze 4,75 és 5V között változnak. Az autóstöltő lehet, hogy 5,2..5,5V-ot is kiadhat. a megfelelő töltési áramhoz véleményem szerint legalább 1,5V eltérés kell(nyers fesz - akku fesz). Ha ez csak 1V, akkor az jelentősen csökkenti a töltőáramot, ami az időt növeli.

    De ez majd akkor lesz tuti, ha a töltőt megmértem. Lehet, hogy a GPS magasabb feszt is elvisel az USB csatiján, és a töltő ezt kihasználja!

    ui. Tudom, hogy nem vagytok szakemberek, de kérem mielőtt zöldséget válaszoltok, előtte addig olvassátok amit írtam, amíg értitek a dolgot! Köszi! :)

    [ Szerkesztve ]

    Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8

  • BullZeye

    veterán

    válasz milszab #161 üzenetére

    Így van, ahogy az akkus elemeknél se mind1, hogy 2-4-600 mA-rel tölti az ember, időben sokat számít, ezért kérdezem.
    Meg olvastam is valahol, hogy simán USBről töltve a gépre kötve sokkal tovább tart feltölteni mint a hálózati töltővel.
    Na de mi a helyzet az ilyen "elosztó" szerkentyűkkel...leírásban amit annó néztem nem láttam erre vonatkozó adatot :\

    1800mA-es az akksija, akkor jó lenne egy legalább 450mA-s töltő, hogy 4 óra alatt fullra töltse.

    orbitalion

    Valami sztem nem jó abban amit mondasz, csak egy példát mondok, mobiltelefon töltő O.o HA gépre kötöm USBn hogy töltse, akkor lényegesen (2x) tovább tart mintha a hálózati töltőjét használnám.
    Most megnéztem, a TELEFON töltőjére rá is van írva, hogy 100-240V (azaz amerikában is jó, meg itt is, és a VOLT nem számít neki mit dugok be) és ugye az adapter = hálózati töltő, azaz nem a telefon, és nem is a GPS számítja ki, hogy neki mi kell, hanem a hálózati töltő.
    Itt ide is van írva, hogy
    OUTPUT: 4.75V és 0.55A

    De ugye adhatna ki 4.75V-ot és 0.15A-t is egyaránt...ez az, hogy nem tudom az USB hány ampert ad le :\

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák