Aktív témák

  • xjj

    csendes tag

    Sziasztok!

    Előrebocsátom, hogy nagyon ritkán használtam eddig webcam/headset párost, így ha némi naivitás süt a posztból, elnézést.

    Azt gondolnám, hogy amikor bedugok az előlapi csatlakozóba egy headsetet, akkor a gép majd okosan rájön, hogy most erre van szükség, és akkor szépen hallom a hangot a fülesben, a mikrofon meg szintén működik rendeltetésszerűen. Ehhez képest webcamen átmegy a hangom (mikrofon oké), csak épp nem hallok semmit.

    Nosza nézem a 'Hang' beállításokat (Win 7). A fejhallgató alapértelmezett kommunikációs eszköznek van megjelölve. Azt gondolnám, hogy ez elég. De nem, át kell állítanom alapértelmezett eszköznek, és akkor ad hangot a füles.

    Jó, persze, lehet mondani, hogy normális a történet, hurrá, meg van oldva. De létezik az a 21. században, hogy minden egyes alkalommal nekem kell manuálisan átállítani a fülest alapértelmezettnek, és amikor leveszem, akkor meg visszaállítani a hangfalakat? Létezik az, hogy tök fölöslegesen van ott az 'alapértelmezett kommunikációs eszköz' opció, mert nem csinál kb. semmit? Vagy csak nálam vacak valami?

    Köszi, hogy elolvastad, és extra köszi, ha ötlet, tanács, magyarázat is akad. :)

    J

Aktív témák