Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz bugizozi #114472 üzenetére

    Azért, mert a Linux alapesetben eleve nem kezeli a Windows alatt létrehozott BitLocker-titkosítású köteteket, vagyis nem meglepő, ha emiatt nem tud hozzáférni. Ellenben a Dislocker, Hasleo Bitlocker stb. szoftverekkel már megoldható.
    Vagy másik megoldás a BitLocker, illetve eszköztitkosítás kikapcsolása, esetedben a C-n. Ha jelenleg unlocked, mint nemrég másnál is, akkor nem ártana első körben egy Windows restart, aztán akár magától is eltűnik, megcsinálja a visszafejtést, mint a linkelt esetnél. Vagy multiplatformos, Linuxon is működő programot, titkosítást használni, mint pl. a VeraCrypt.
    Következő megoldás egy közös, nem Bitlockerrel titkosított, vagy egyáltalán nem titkosított adatpartíciót létrehozni a lemezen, amihez a Windows 10 és a Linux egyaránt hozzáfér. Ez esetben a Bitlockert sem feltétlen kell erővel kikapcsolni a C-n, csak a lemezkezelőben a kötet zsugorítása opcióval leválasztani egy nem lefoglalt területet, majd új, egyszerű kötet létrehozása pl. NTFS fájlrendszerrel, amit mindkét említett OS kezel.
    + A bekapcsolt gyorsindítás is okozhat problémát W & L dual-boot esetén az NTFS kötetekhez való hozzáférésnél Linux alól [kép], mármint a Windows leállításánál, ellenben +1 újraindítást közbeiktatva már nem. De terminálban felcsatolva az előbbi esetben is hozzá lehet férni pl. read-only módban, valamint egyéb módon szintén. Vagy kikapcsolod a Windowsnál, aztán akkor nyilván nem lehet miatta gond, de azt sem feltétlen muszáj minden esetben teljesen, mert pl. a shiftes leállítással is teljes leállítás hajtható végre. Ha nálad eleve ki van kapcsolva a gyorsindítás, akkor viszont nyilván nem téma ez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák