Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz King Unique #125404 üzenetére

    Igen nyilván én itt most nem beszéltem egy tucat dologról, egyik az hogy multiboot rendszernél nyilván gyorsindítás off alapból. Tehát bennem ez fel se merült hogy külön kiemeljem, pedig hibernált rendszert áttéve másik gépből nem egészen a kívánt eredmény lesz. Másik, hogy mindig legyen az embernél két pendrive, Macrium és Minitool Partition Wizard (esetleg még W10 telepítő).

    Ugyanis pl. Legacy telepített W10-et videokártya kékhalál miatt (Intel Atom ITX lap) át kellett tenni UEFI-be, ehhez pedig kellett növeszteni ugye a megfelelő UEFI partíciókat is.

    Ott a procedúra a partíciónkénti mentés, SSD formázása, másik gépről UEFI partíciók bemásolása, Win10 és Server partíció vissza, majd fixboot (Macrium-ban boot repair).
    Más ezt is újratelepítette volna.

    Meg az se árt, ha van az embernek másik gépe google keresőzni, mert ha kézzel kell bemásolni egy még le sem töltött storAHCI drivert a bootoláshoz az új gépben, akkor egy szál telefon nem biztos hogy elég lesz a boldogsághoz.

    Mondjuk erre a legacy to UEFI váltásra mintha nemrég lett volna linkelve ennél egyszerűbb megoldás a hiányzó partíciókra, de nem néztem meg sajna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák