Új hozzászólás Aktív témák

  • Aureal

    senior tag

    válasz King Unique #146696 üzenetére

    Huhh, nem tudom hogy fogok mindenre válaszolni, de akkor kezdjük talán a legdermesztőbbel:

    Minap bekapcsolom a gépet (haza hordhatjuk, irodai céges gép, mint írtam és magunk vagyunk érte az IT felelősek), szóval bekapcsolom és percekig fekete képernyő, majd bejön a bejelentkezős mindig változó háttérkép és semmire nem reagál 20 percen belül sem. Se egér kattintás, se touchpad, se billentyűzet semmi, ctrl+alt+del-re sem! Aztán vhogy bejön hogy kéri a user névhez a jelszót. Gyakorlatilag böngésző (Opera kizárólag) és szöv.szerkesztő van rajta használatban, Nem játszunk a gépen, nem torrentezünk, munkahelyi feladatra használjuk és van hogy nem bír magához térni. Kizártnak tartom hogy ez normális win10 működés.

    De ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk annál a problémánál, hogy alap esetben mikor jól indulna, akkor is jönnek azok a boot utáni üres negyed órák, mikor fésüli a haját vagy mit tudom én mit csinál magával a win.
    És pl. az is miért van, hogy időnként be kell egy bekapcsolás után állítani a num lockot? Ez vmit elállít 1000% magának és sztem kazalban rohad az összes folyamat, amit esetleg elcseszik és nem bírja magát túlverekedni rajta, nem tudom, csak tipp. Na meg ez is most random mód pl. mi a szösz? Tökéletes naprakész rendszerél? :) Időnként ezt is beadja.

    A percenkénti gigás frissítések nyilván csak szimbólikus érzékeltetés volt.
    Alapértelmezett böngészőnek nem az Edge van beállítve, sőt az sose volt elindítva. Ahogy pl. a Firefoxra sincs szükségem, úgy miért nem lehet az Edget is eltávolítani a rendszerből (frissítésekkel gondolom úgy is visszajönne, ahogy a letiltott auto-frissítés keresés is többször visszaállt már magától manuális üzem után - lásd. a num lockot is kényére kedvére kikapcsolgatja...). Nekem nem kell az Edge, ne legyen ott. Ha kell akkor majd letöltöm, de nincs szükség rá, hogy fogja a rendszert induláskor, mert neki prioritása van.

    Tudom, hogy nem értek mélyrehatóan a windowshoz, de talán általános felhasználóként ehhez nem is kéne az általános szint felett. (Kérdés kinek mi egy általános szint...)

    Köszi az építő jellegű válaszokat és kritikát előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák