Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    válasz Zoz #147204 üzenetére

    MBR lemezen max 4 elsődleges, vagy 3 elsődleges és egy kiterjesztett partíció hozható létre.
    Jelenleg van 3 Elsődleges, de az egyiket (D: adat) darabolnám és akkor lenne összesen 4 Elsődleges. 1 jutna a Win10-nek.
    Amennyiben a D: adat-ot darabolás után átkonvertálom (kiterjesztett) Logikaira, akkor lenne
    3 Elsődleges:
    - Rendszer számára
    - C: Win7
    - szabad hely a Win10-enk
    és 1 Logikai:
    - D: adat
    de akkor ugyanott vagyok, mintha nem konvertáltam volna át a D: adatot, mivel a Logikai mellett már csak 3 Elsődleges lehet. 🤔
    Tehát így is csak 1db Elsődleges maradna a W10-nek.

    King Unique:
    Lehet megpróbálom, hogy növelem a 100 MB-os Rendszer számára fenntartottat 500 MB-ra és a D: adatból levágok a 10-nek, ami maradna Elsődleges.

    Egy idő után lenne mellőzve a Win7, ha már megismerte, "belakta" a 10-et és meggyőződött róla, hogy minden működik úgy, ahogy jelenleg. Pl nyomtató, Bluetooth megosztás, meg amik még fontosak neki napi szinten. A Win7 kis ideig pót rendszer lenne, ha bármi gond van 10-en, akkor tudjon tovább dolgozni.
    Virtuális gép nála nem opció. Csak a megszokott dolgait tudja kezelni.

    (Egyszer próbáltam a saját W7 rendszeremet Virtuálisra konvertálni, de sehogy sem tudtam életre kelteni sem VirtualBoxban, sem VMware alatt. Nem tudott elindulni. Megoldást nem találtam rá, pedig sokat kerestem, olvastam a témában. Lehet nálam a Raid AHCI kavart be, gyárilag (Dell) úgy van telepítve nem sima AHCI-ba.)

    Köszönöm a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák