Új hozzászólás Aktív témák

  • pocok28

    tag

    válasz nfsu17 #846 üzenetére

    Kifogtam egy "nedves" példányt. :U :O
    Ez tiszta fizika. Ha egy hideg tárgyat melegebb levegő éri, akkor ott nagy eséllyel párakicsapódás történik. Aminek kimenetele függ a hőmérséklet különbségtől és a levegő páratartalmától.
    A tükörreflexes fényképezőgépemet az objektívekkel együtt ha huzamosabb ideig használtam kint hideg levegőn, akkor a táskájában vittem be a lakásba nem nyakba akasztva, és pár óráig nem is nyúltam hozzájuk, hogy lassan vegyék fel a szoba hőmérsékletét, így elkerülvén a belső párásodást. Most is az elektronikai eszközöket mint például egy aksis fúró/csavarozó gépet huzamosabb ideig hidegben használva rongyokba bebugyolálva viszem vissza a melegre.
    Amúgy itt úgy vélem borul a fizika! Nem kicsit, nagyon!
    A meleg zsebemben lévő meleg telefont (nem oldalzsebben tartottam, hanem a mellkasi ing zsebben felette melegítő és kabát) hidegben használva nem szabadna párakicsapódásnak történnie!!!
    Viszont ha sokat éri hideg levegő, lehűl és melegre viszem, akkor igen.
    Ezért számomra érthetetlen a párakicsapódás miértje.
    Főleg így, hogy szinte folyik belül a kamera védőüvegén!
    Előfordult már, hogy a Huawei P30 Pro telóm csurom vizes lett a zsebemben (leizzadtam). Letöröltem és kutya baja sem volt. Semmi belső párásodás!
    Csókoltatom a gyártókat! Már lassan semmire sem vállalnak felelősséget! :W

    Javaslom a gyártónak, hogy összeszereléskor törekedjenek a minimális páratartalom melletti szerelésre. Vagy semleges gázzal töltsék fel a telefont. Túlnyomással. :D

    „A fociban az a lényeg, hogy a labdát, ahhoz passzolod, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad. Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad.” (Hofi)

Új hozzászólás Aktív témák