Aktív témák

  • Dzsordzsi85

    újonc

    Sziasztok!

    Van egy Panasonic CF19 laptopom Xp rendszerrel és sok speciális,csak Xp-alatt futó programmal.
    Norton Ghost 15-tel mentést csináltam a stabilan működő rendszerről,amit már többször sikeres visszahúztam totál rendszerösszeomlás után.
    A múlt héten ismét szükségessé vált a művelet.
    A laptoban nincs Dvd meghajtó,USB-set használok ilyenkor a Norton bebootolásához,a Recovery lemez szintén külső vinyó.Elindítottam a visszaállítási folyamatot és hagytam dolgozni a gépet.Elkövettem egy hatalmas amatőr hibát,a töltő hálózati elosztóját nem kapcsoltam fel.Le is merült "sikeresen" a művelet közben a masina.Ezután bebootol a sérült a Xp mintha el sem kezdte volna dolgot.Nekiugrottam még egyszer,már stabil töltést biztosítva a gépnek.
    A hiba:Végig megy a Recovery folyamat,de a legvégén kiírja,hogy nem találja a "Recovry Disk-ket,helyezzem be újra".Nyílván hiába "ok"-ézom nem történik csoda...marad a "cancel=abort".
    Amiket próbáltam:
    1.-másik vinyót raktam a gépbe,200Gb HDD helyett 256Gb SSD(szépen felismeri,engedi partícionálni,de a Recovery folyamat vége ugyan az)
    2.-a lementett Recovery file-t átmásoltam másik külső vinyóra és át is neveztem,nyilván a kiterjesztést nem(másolás közben nem írt hibát,de a Recovery folyamatnál ugyanaz)ezzel kizárható a külső vinyó és a Recovery file sérülése
    3.-Ismét leszedtem a Norton Ghost 15-öt,kiírtam DVD-re és ezzel bootoltam be(a helyzet változatlan)
    4.- 3Gb Ram van a gépben,1x1Gb és 1x2Gb.Kivettem az 1Gb-osat(a másik nagyobb bontással érhető csak),ez sem segített... :( :( :(
    Érdemes lenne másik memóriákkal próbálkozni?Vagy mi lehet a megoldás a sikeres helyreállításhoz?
    Valaki mentse meg az életem PLS!!!A válaszokat előre is köszönöm!!!

Aktív témák