Új hozzászólás Aktív témák

  • kgymac

    őstag

    válasz somag #17026 üzenetére

    Szia,
    Direktben át kéne tudnod adni a hdd-ket vagy a sata vezérlőt, hogy áttehető legyen a VM alá.
    Nem tudom, hogy a virtualbox tud-e ilyet, esxi alól működik, nekem a VM direktben megkapja a dell h200 hba-t és az azon lévő 4 hdd-t. Van egy tartalék is, proxmoxal, szintén azonos a működési elv: h200 átadva hdd-kkel.
    Ha nem tudja a virtualbox, talán lehet futni egy kört a vmware player-rel, bár nem tudom, hogy át tud-e adni egy hdd-t. Régi canon lide80 scannerhez használom egy-egy hp i7-es és i5-ös notin xp vm-mel, az usb-s eszközt simán át tudja adni. A player-es xpeno vm telepítés hasonló az esxi-s vm-hez, úgy emlékszem proxy2-nek volt egy blogja a telepítésről (vm létrehozás, paraméterezése, lehetséges hdd átadási módok (3 féle), stb).
    Ha nem tudja a hdd átadást, le kell mentened a hdd-t, meg kell formázni w10 alatt, lemezképet kell létrehoznod és azt hozzárendelni a vm-hez. Plusz probléma, hogy ekkor a w10 fogja kezelni a "lemezeket". A VM xpeno telepítés után visszamásolni a cuccaidat, csomagokat telepíteni + paraméterezni. Kb. röviden ennyi.
    A vezérlő átadásnál csak a vm konfigot és a megfelelő boot img-t kellett előállítani (a diszk img-t raw módra állítva nem kell bohóckodni a konvertálással).

    szerk:
    vmware player nem tudja a sata vezérlő passtrought-ot [link]
    fizikai diszket elvileg át tud adni [link] , ekkor nem kell másolgatni. Persze, egy üres hdd-vel próbálnám ki, csak ha megy, kapná meg a jelenlegi rendszer hdd-it. De tartok tőle, hogy a w10 okozhat még kellemetlen meglepetést lemezügyben (ha nem tűnik el a hdd w10 alatt)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák