Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LógaGéza

    addikt

    válasz nlq #320 üzenetére

    Elgondolkodtató, el akartam kerülni a kézi konfigurálást, de végül csak egy Ubuntu Server lesz belőle...

    Szóval a rendszer alapja egy Fujitsu PRIMERGY TX200 S7, ebbe van egy hardveres LSI MegaRAID vezérlő, és 3db SAS vinyó RAID5-ben. Ebbe jön ESXi-ben egy virtuális tárolófájl, és azon belül van a rendszer. Ezért érdekelne, ha neadj' Isten beborulni az XPEnology, akkor vissza tudom-e nyerni a VMDK-ból az adatokat? Ugyebár, ha valamelyik vinyó meghal, akkor még mindig ott van a többi másolat a RAID5-nek köszönhetően.
    Élesbe nem akarom rakni, mert akkor kb kihasználatlanul maradna ez a jó kis gép - ezért gondoltam virtualizációra, mert akkor menne mellé még egy Linux alapú rendszer, és akkor buildelésre tudnám használni (főleg Android).

    "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

  • Patice

    nagyúr

    válasz nlq #320 üzenetére

    Én pont mostanában rakok össze egy gépet virtuális gépekkel való kísérletezéshez. Többek között egy XPenology is lesz köztük. Én úgy gondolom most, hogy igen, a VM-nek fizikai diszket adok, először csak egyet, aztán meglátom, lehet simán futtatható többel is.

    Van egy DS213-asom jelenleg, kezdem kinőni, ezért akarok kísérletezni, hogy virtuálisan is tudna-e működni, akár 4 lemezes felállásban is. Először arra gondoltam, hogy eladom a DS213-ast és visszaforgatom egy dedikált gépbe, de először ki akarom próbálni ezt a virtualizációs dolgot.

    A biztonságért és a backup-ért pedig addig a DS213-as felelne.

    Mert egy Synology NAS-nál, csak egy jobb dolog van: két Synology NAS. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák