Vasárnapi csetresz Forma-1-es szimulátorral

Forma-1, CUCKU, Mozilla Prism

Forma-1 a Google Földben

Romyn Perret-Green brit fejlesztő egy kiváló alkalmazást készített a Google Föld Forma-1-et kedvelő felhasználói számára: a 2009-es szezonra építve egy olyan layer tölthető le, mely számtalan igényt elégít ki. Megismerhetjük a csapatokat, az autókat, a pályákat, s több helyen egy autó volánja mögött ülve is bejárhatjuk a terepet. Az alkalmazás láthatólag még fejlesztés alatt áll, de a letöltött fájl megnyitása után válogathatunk, s ahol van ilyen, virtuálisan beülhetünk az adott pályán a volán mögé. Időnként kezdetlegesnek tűnik, ám a kialakított rendszer bővelkedik a lehetőségekben.

CUCKU: egy hasznos backup eszköz

Nemrég jelent meg az egy évvel ezelőtt kiadott backupszoftver, illetve -szolgáltatás, a CUCKU következő, 2.0-s verziója. A biztonsági másolatok készítése a napi gyakorlat, munkavégzés egyik legfontosabb része, így hát ilyen programból rengeteget találhatunk, ingyeneset és fizetőset egyaránt. A CUCKU talán azért érdemel mégis figyelmet, mivel egyszerű kezelhetősége mellett lehetőséget nyújt arra, hogy a mentéseket másokkal is megosszuk, s az új verziónál mintha már kifejezetten a családokra gondoltak volna. Az ingyenes változat esetében választhatunk egy partnert, akinek a gépével Skype-on keresztül léphetünk kapcsolatba, de a fizetős változat esetében 50 dollárért már 5 backuppartnerrel dolgozhatunk együtt, három PC-n. A megfogalmazott célok szerint ez a megoldás arra lehet jó, hogy ha például egy diák a kollégiumban elveszíti fontos adatait, tönkrement a tárolója, akkor a CUCKU segítségével elérheti máshonnan, otthonról a fontos adatokat.

Mozilla Prism

A hónap elején jelent meg a Mozilla Prism szoftverének tesztváltozata, melynek célja, hogy a webes alkalmazásokat integrálja az asztali környezetbe. A Firefoxhoz kapcsolódó Prism Windowson, Linuxon és Mac OS X-en egyaránt működik.

A gyakorlatban ez úgy zajlik, hogy az általunk kiválasztott webes alkalmazást egy egyszerű műveletsort követően ikonként tudjuk megjeleníteni az asztalon, s bekerül az automatikusan induló programok sorába. A Prism jelenleg még béta-verziójú és kiegészítőként alkalmazható, de igen valószínű, hogy egyszer be fog kerülni a Firefox alapértelmezett szolgáltatásai közé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények