Nero 7 Premium Reloaded

Virtuális drive

Nero ImageDrive

Az ImageDrive használatával merevlemezünkre előzőleg lementett optikai korongok képfájljait virtuálisan létrehozott optikai meghajtókra (1 vagy 2) tölthetjük fel, melyeket aztán könnyen cserélhetünk. A szoftver alkalmazási területe például a többlemezes játékok világa: az új pályákhoz nem kell előkotorni a CD-t, hanem csak 2 kattintással az előzőleg lementett képfájlt mountoljuk, és már el is érhetjük a tartalmát. Ugyancsak jó szolgálatot tehet a virtuális meghajtó akkor, ha az internetről letöltött image fájlokat valamilyen oknál fogva (például mert nincs DVD-írónk) nem tudjuk kiírni lemezre, de szeretnénk használni őket.

A program kisebb magyarázkodással indul, ugyanis a következő (hiba)üzenetet kapjuk:

Ha sikeresen telepítettük, akkor hamarosan láthatjuk is az eredményt a Windows-tálcán. A gépünket azonban ezek után újra kell indítani az új „meghajtók” miatt.

Néhány sorral feljebb elhamarkodottan megelőlegeztem a programcsomag legkisebb darabja címet, de most új kihívó lépett színre:


Messze nem egy Daemon Tools

Mindössze azt választhatjuk ki, hogy hány meghajtót szeretnénk (egy vagy kettő), és hogy azok töltődjenek-e be rendszerinduláskor. Képfájl csak hagyományos ISO vagy *.nrg lehet (a Nero saját formátuma).

Nero InfoTool


Etalon

Az optikai eszközök Everestje is a Nero 7 Premium csomag része. A kompakt, mégis rendkívül mély bugyrokba is leereszkedő alkalmazás részletes információt ad a meghajtóról, a lemezről, az operációs rendszer mellett a telepített az összes telepített Nero szoftverről (ez ugyan felesleges, mert van erre a feladatra a programcsomagban egy külön alkalmazás), illesztőprogramokról, audio- és videocodecekről, összefoglalót a számítógép hardverelemeiről, valamint az ASPI-ről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nero

Azóta történt