Nero 7 Premium Reloaded

VoIP és egyebek

Nero Sipps

A Nero 7 Premium csomag teljessé tételéhez a szoftverház szükségesnek látta, hogy VoIP alkalmazást is mellékeljenek (ebben a tesztünkben bővebb összefoglaló található a VoIP-telefóniáról). A T-Com Klip szolgáltatásából is ismerhető Sipps használatához MyNero-tagság kell (ez a Nero közösségi oldala). Ha már van ilyenünk, akkor bejelentkezhetünk a programba, egyébként regisztrálnunk kell.

A teszt során itt kezdődtek a gondok, ugyanis a regisztrációt nem fogadta el a program („ellenőrizhetetlen domén” hibára hivatkozva utasította el e-mail címe(i)met, és tucatnyi próbálkozás után sem fogadott el egyet sem). A hiba a MyNero szerverében volt – napokon keresztül elérhetetlen volt, mígnem egyszer sikerült regisztrálni, majd belépni a Sippsbe.

Mivel Skype már volt a tesztgépen, azonnal szerette volna magát a Sipps alapértelmezett VoIP-programmá tenni.

A program a VoIP-kliensek többségéhez hasonló tudással rendelkezik: Sippset használó kontaktjainkkal korlátlanul beszélgethetünk, chatelhetünk. Ismerőst nicknév felvételével adhatunk a listához, vagy kereshetünk is a MyNero oldalán. A programmal videohívást, konferenciahívást is kezdeményezhetünk, a hívásokat pedig felvehetjük hangfájlba. A Sipps Próval – amely nem része a szoftvercsomagnak – vezetékes vagy mobilhálózatba is telefonálhatunk külön díjért, de a Basic változattal nem.

Nero Mobile

A Nero Home mobileszközökre (PDA-akra, okostelefonokra) optimalizált változata, melyet telepítenünk kell az adott eszközre, majd egy teljes funkcionalitású, UPnP-kompatibilis szoftverkörnyezetet kapunk médiafájljaink és adatfolyamok lejátszásához. A mobileszközök korlátozott kapacitására gondolva a médiafájlokat már számítógépünkről hely- és sávszélesség-kímélő konverzióval juttathatjuk a lejátszóra.

A kompatibilis szoftverkörnyezet: Microsoft Windows Mobile 2003 for Pocket PC/ Pocket PC Phone Edition/ Smartphone/ Second Edition (SE) és Microsoft Windows Mobile 5.0 Intel XScale vagy ARM hardverplatformon.


Útravaló szórakozás

Nero StartSmart

Sokoldalú (csaknem húszféle megjelenés választható) frontend alkalmazás, amellyel a készítők szerint könnyen és személyre szabottan érhetjük el az aktuális feladathoz szükséges Nero programot.


Alternatív start menü

Már utaltam rá, hogy bizonyos programok közt átfedések vannak. A StartSmartban (melyet minden felhasználó külön testreszabhat) kiválaszthatjuk, hogy melyik feladatot melyik programmal szeretnénk elvégezni. Például a DVD-íráshoz hozzárendelhetjük a standard Burning ROM-ot, de igényeinknek megfelelően a varázslószerű, egyszerű Expresst is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nero

Azóta történt