Trükköznek az RX VEGA és a memóriák árával, hibavadászat hackereknek

Szuperszámítógép a Nemzetközi Űrállomáson, rugalmas kaszni autókhoz.

Hibavadászok, szabadalmak új design a Facebooknak

Hétfőn szuperszámítógép indult a Nemzetközi Űrállomásra azzal a céllal, hogy előkészítsék a jövőbeni Mars-misszión szolgáltatot teljesítő arzenált. A Hewlett Packard Enterprise Spaceborne Computer névre keresztelt masinája Linuxot futtat, és az Apollo szerverek megoldásait használja.


(forrás: Szuperszámítógépet küldenek az ISS-re)

Az USA Védelmi Minisztériumának áprilisban meghirdetett hibavadász programjában a légierő szervereit támadták a hackerek. A napokban tartott eredményhirdetésen kiderült, hogy a 272 regisztrált jelentkező összesen 207 hibát talált, ezek közül kilenc kapott kritikus besorolást. A legsikeresebb egy középiskolás fiatal volt, aki 30 sebezhetőséget jelentett. A minisztérium összesen 130 ezer dollárnyi jutalmat osztott ki.

Egy uruguayi diák is komoly pénzhez jutott, ő a Google App Engine szerverének működésében talált hibát, amiért tízezer dollár járt. Az a biztonsági kutató, aki a WannaCry megállításában játszott jelentős szerepet, de korábban a hatóságok szerint az egyik legveszélyesebb banki trójai fejlesztésében is részt vett, ártatlannak vallja magát. A Trónok harca feltételezett kiszivárogtatói közül viszont négyet letartóztattak Indiában.

A Google önvezető autókkal foglalkozó cége, a Waymo rugalmas kasznit szabadalmaztatott, ezzel csökkentenék a gyalogosokat gázoló autók okozta sérülést. A Fordnál is gondolkoznak, esetükben a kivehető kezelőszervekkel kapcsolatos szabadalmat hagyta jóvá a hivatal.


(forrás: Új szabadalom: kivehető kormány és pedálok) [+]

A magyar mérnökök legszívesebben önvezető autót fejlesztenének a Jobsgarden felmérése szerint. A HR-cég arra jutott, hogy nem a pénz, hanem a kihívás jelenti az elsődleges szempontot a munkaválasztásnál. Sokan mennének külföldre, de nem örökre. Németország a favorit.

A Xerox szemét bántja, hogy az emberek inkább az olcsó utángyártott, illetve hamisított tonereket veszik az eredeti helyett, szerintük ezek veszélyesek is lehetnek. A fő baj az, hogy nemcsak a magánemberek, a cégek is spórolnának ezen.


(forrás: 2600 dollár az autonóm CNC-kertész)

Majdnem hétszázezer forintot kell fizetnie annak, aki házi robotkertészre vágyik. A borsos árért a CNC-alapú eszköz egy ágyást gondoz, tehát ültet, locsol, de még gyomlál is. Az interneten keresztül követhető a növények fejlődési állapota, ha pedig baj van, riaszt a gép.

10 új tévét adományozott az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályának az LG; az akcióhoz az EuroCable is csatlakozott, a cég kedvezményes előfizetéssel segíti az intézményt. Bill Gates is jótékonykodott, 4,6 milliárd dollár értékben ajánlott fel Microsoft-részvényt saját alapítású szervezetének, a Bill & Melinda Gates Alapítványnak. Hihetetlen mértékű az adomány, ez egyébként Gates vagyonának nagyjából öt százalékát teszi ki.


(forrás: Megújul a Facebook mobilalkalmazása)

Megújul a Facebook mobilalkalmazása, a kék címsorok erőltetése helyett drótvázas ikonok és chatszerű hozzászólások jelennek meg, a négyzetes profilképeket pedig kerekre cseréli a közösségi oldal. A Samsung a budaörsi Tesco parkolójában indította el hazánk első S-Drive-ját, a projekt lényege az, hogy a gyorsszervizben mindent elintéznek, míg az ember bevásárol. Okostelefont és tabletet javítanak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!