A Firefox a tavalyi év abszolút győztese

A Net Applications jelentése szerint a böngészők versenyének tavalyi nagy nyertese a Firefox lett, mert az októberben megjelent 2.0-s verzió népszerűsége nyomán a 2006-os évi növekedésük megközelítette az 50 százalékot.

A jelentés szerint 2006. év végén a hálózati kapcsolattal rendelkező számítógépek 14 százalékán használták böngészésre a Firefoxot, s ez az év eleji 9,6 százalékos részesedéshez képest 46 százalékos emelkedés.

A tavalyi év igazi vesztese a Microsoft, mely hiába bocsátotta ki az Internet Explorer 7-es verzióját, piaci részesedése az év eleji 85,1 százalékról 79,6 százalékra esett vissza.


Forrás: marketshare.hitslink.com

A piac harmadik helyezett szereplője az Apple Mac OS X-re alkalmazott Safari böngészője, mely szintén növekedést produkált, hiszen 2006-ban 3,1 százalékról 4,2 százalékra emelkedett részesedése.

A negyedik számításba vehető böngésző, az Opera minimális növekedést mutat (0,6 százalékról 0,9 százalékra), melyet a telefongyártókkal és a játékkonzolok előállítóival kötött szerződéseinek köszönhet.

A Netscape, csakúgy mint az Internet Explorer az elmúlt év egyik nagy vesztese; igen alacsony, 1,24 százalékos piaci részesedése 0,9 százalékra apadt.

Azóta történt

Előzmények