A Microsoft nem hisz a webkettőben

Mától a már várakozó amerikaiak számára elérhető a Microsoft Office Live Workspace nyilvános verziója.

A redmondi cég e lépése a Google online office alkalmazására válasz, ám – legalábbis, ahogy elmondják a cég szakemberei – más koncepcióra épül.

Először is: nem webalapú Microsoft Office-nak szánják, hanem az offline alkalmazás kiegészítőjének, pótlékának. A Live Workspace használható ugyan Firefox vagy Internet Explorer böngészővel minden olyan internetes hozzáférési pontról, ahol esetleg nincs telepítve a Microsoft Office, de a cég vezetői nem várnak különösebb áttörést az alkalmazástól, mivel saját felméréseik szerint a felhasználók többsége nem igényli az ilyen szolgáltatásokat, illetve bizalmatlan a webes irodai alkalmazásokkal szemben. Amit valós igénynek ismertek fel, az a dokumentumokhoz való online hozzáférés, megtekintés és megosztás, s nem a hálózaton végzett munka. Ezért Live Workspace is erre koncentrál, az online munkának csak kevés teret biztosítanak.

A nyilvános tesztváltozat ma még csak az amerikaiak számára elérhető, de a vállalat azt tervezi, hogy a jövő év elején világszerte megteremtik ezt a lehetőséget. Az egyes nemzeti nyelveken elérhető verziókat viszont csak 2008 második felében kívánják elérhetővé tenni.

Azóta történt

Előzmények