Sör-életjáradék egy laptopért

(Infobulvár) Egy új-zélandi sörfőzde élete végéig ellátja sörrel azt az informátort, aki segít megtalálni a cégtől meglovasított – fontos üzleti adatokat tartalmazó – notebookot. Mint kiderült: a gépen a Croucher Brewing Co. könyvelése mellett új címketervek és az üzletfelek elérhetőségei is rajta vannak. „Ezért annak, aki megszerzi, jutalmat ajánlunk fel: amíg csak él, havi egy tucat üveg sört kap tőlünk” – számolt be a szokatlan ajánlatról az AP-nek a vállalkozás egyik tulajdonosa, Paul Croucher, aki egyébként úgy kalkulál, hogy a sör-életjáradék nagyjából 19 500 dollárjába kerül majd.

A cégvezető biztos abban, hogy az ingyensör meghozza a várt eredményt. Erre mutat, hogy már az első órákban is többen telefonáltak, csak azért, hogy jelezzék: rajta vannak az ügyön. „Szemfüles kölykök és egy gyenge lakat” okolható a lopásért – mondta. A kis sörfőzde egyébként rendelkezik az adatokról mentéssel, de a back-up nem naprakész.

Az egyik helyi borászat, a Montana sietett figyelmeztetni a tulajdonosokat, hogy ügyeljenek a jutalom feltételeinek precíz megfogalmazására, ők ugyanis korábban megjárták. A borászok nemrég jogi vitába keveredtek egy hasonló nyeremény kapcsán: ők öt évre ajánlottak ingyen nedűt a győztesnek, aki aztán kevesellte az ellátmányt. Vajon havi 12 üveg sör gáláns ajánlatnak számít?

Azóta történt

Előzmények