Acer: túl vagyunk a nehezén

Kezd visszatérni az emberek számítógép-vásárlási kedve – állítja az Acer, amely az októberrel véget érő harmadik negyedévben rekordbevételre és -nyereségre számít. A világ harmadik legnagyobb PC-gyártója tegnap publikálta az előzetes számokat. Ezek szerint a jelenlegi trimeszterben az árbevétel elérheti a 167 milliárd tajvani dollárt (5,19 milliárd amerikai dollár), a nettó nyereség pedig a 3,45 milliárd tajvani dollárt (107,1 millió amerikai dollár) – mindkettő rekord lenne a tajvani vállalat történetében. Ha a becslés pontos, a forgalom szekvenciálisan 40, míg éves összehasonlításban 5 százalékkal nő majd.

Az Acer közleménye szerint a PC-eladások tovább nőnek majd az ebben az iparágban (is) hagyományosan legerősebbnek számító negyedik negyedévben. A vállalat úgy látja, hogy a globális gazdasági válság mélypontját magunk mögött hagytuk, és „várakozással tekint a fellendülés elé”.

A tajvani DigiTimes híradása szerint a PC-gyártó a negyedik negyedévre 10 százalékos szekvenciális árbevétel-növekedéssel számol. A vállalat biztos abban, hogy eléri az idei évre tervezett notebookeladási célkitűzést, amely 28 millió gép eladásával számol, olyannyira, hogy már a 30 milliós darabszámot sem tartja lehetetlennek.

Az e szegmensben jelenleg a HP után második Acer régóta hangoztatott ambíciója, hogy a világ legnagyobb notebookgyártójává váljon. Gianfranco Lanci vezérigazgató a vállalat egy évvel ezelőtt Budapesten megrendezett világkonferenciáján azt mondta, hogy ezt a célt 2011-re tervezik elérni – addigra az éves árbevételt a mostani közel 20 milliárdról 30 milliárd dollárra akarják feltornászni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

  • Kiteregették az Intel szennyesét

    Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta az amerikai chipgyártót elmarasztaló májusi határozatának szövegét. A vaskos anyag nem fukarkodik a terhelő bizonyítékok idézésével.

  • Az Acer lesz a legnagyobb

    A lakossági notebookok szegmensében a piacvezetőtől mindössze 0,5 százalék választja el a tajvani gyártót.

  • Az Asus nagyot álmodik

    A vállalat három éven belül fel akar kerülni a notebookgyártók dobogójára.

  • Megtört az Acer lendülete

    Csökkent a bevétel és a nyereség is. A netbookok viszont továbbra is pörögnek.