Megérkeztek az Acer legzöldebb laptopjai

A Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet üdvözölte az Acer múlt pénteken érkezett Aspire 3811TZ (képünkön) és 3811TZG típusjelű laptopjait, mivel azok – a tápkábelektől eltekintve – teljesen mentesek a természet számára mérgező PVC-től és a műanyagok lángállóságának növelésére használt brómvegyületektől (BFR). Az Intel ultra alacsony feszültségen működő Core 2 Duo processzoraival szerelt PC-ket tervezésénél első követelmény volt az alacsony fogyasztás és a környezetbarát megvalósítás, a tajvani gyártó közlése szerint a gépek újra is hasznosíthatóak.

Acer zöld laptop

Minden törekvése ellenére az Acer „nem zöldül” a kellő ütemben: 2005-ben azt ígérték, 2009-re teljesen kivonják többek között a PVC-t és a BFR-anyagokat a gyártósorokról, ehhez képest csak most rukkoltak elő az első igazán környezetbarát termékkel.

A Greenpeace honlapján olvasható környezetbarátsági verseny abszolút első helyezettje az Apple: a vállalat minden termékéből eltűntek a fent nevezett káros műanyagok, vegyületek. Nem volt ez mindig így. 2006-ban a zöldszervezet alaposan nekiesett az Apple-nek, mondván a cég nagy mennyiségű PVC-t használ fel a gyártósorokon, ráadásul brómvegyületeteket is előszeretettel alkalmaz. A heves kampányra Jobsék felkapták a fejüket, és néhány hónap alatt az utolsó helyről az élre ugrottak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

  • Felpörgött a PC-piac

    A tavalyi utolsó negyedévben két számjegyű növekedést regisztráltak a piackutatók. Kelet-Európában viszont változatlanul gyenge a kereslet.

  • Az Acernél lehet először Chrome OS

    A tajvani vállalat 2010 második felében a Google operációs rendszerével előtelepített netbookokkal rukkolna elő.

  • Új termékeket mutatott be itthon az Acer

    Bemutatkozott a hazai képviselet új vezetője is, aki Egri Csabát váltja. A tajvani vállalat a magyar piacon a második legnagyobb.

  • Megállíthatatlan az Acer

    A HP után a tajvani vállalat adja el a legtöbb számítógépet a világon. A három éve még piacvezető Dell visszaszorult a harmadik helyre.