Vírusos Eee mini PC-k kerültek a boltokba

Az ASUS nyilatkozatban ismerte el, hogy a Japánba szállított Eee mini PC-ik vírusosak lehetnek, a Register Hardware szerint azonban más régiókba is jutott ezekből a gépekből.

Egy, az ASUS által kiküldött e-mail alapján a PC Advisor jelentése szerint a 80 GB-os merevlemez D: partícióján lévő recycled.exe vírusos. Amikor megnyitják a meghajtót, a vírus aktivizálódik, és megpróbálja megfertőzni a C: meghajtót és a számítógéphez kapcsolt cserélhető meghajtókat. A Symantec szerint a program úgy viselkedik, mint a W32/Usbalex féreg, ami létrehozza az autorun.inf állományt a D: meghajtón lévő recycled.exe elindításához. A Register Hardware által tesztelt Eee azonban a W32/Taterf (korábban W32.Grammima.AG / kavo.exe) férget tartalmazta, mely megpróbálja megszerezni az online játékok során használt neveket és a hozzájuk tartozó jelszavakat. Szerencsére a Microsoft káros programokat eltávolító eszköze felfedezte és eltávolította a férget.

Véletlen egybeesés lenne? Ki tudja, az mindenesetre látszik, hogy az angol nyelvű rendszerekhez használt lemezkép nem azonos a Japánba szállított gépekével. Jelenleg azonban még tisztázatlan, hogy ez a fertőzés már kezdettől fogva a gépen volt, vagy egy korábbi tesztelő kapta be véletlenül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények