Google már a benzinkutakon is


A vállalat mai bejelentése szerint a Google újabb piaci területre lép be: a jövő hónap elejétől az Egyesült Államok több ezer benzinkútján jelenik meg információs szolgáltatásával.

A töltőállomások számára a Gilbarco Veeder-Root nevű cég olyan kútfejeket készített, amelyek az úgynevezett Applause media system technológia részeként internetkapcsolattal is rendelkeznek, s a kútoszlopon egy színes képernyőn a tankoló autósok igénybe vehetik többek között a Google térképes szolgáltatásait is, mégpedig úgy, hogy a helyi információk (nevezetességek, szállás, étkezés, kórházak stb.) között tallózhatnak, melyeket a töltőállomás tulajdonosa válogat össze. Ha a vendég kiválaszt egy számára megfelelő célt, akkor ott helyben, a kútoszlopnál megkapja kinyomtatva az odavezető út térképét. Egyelőre 3500 ilyen kútfejet készítettek, de a gyártók gyors terjeszkedésre számítanak.

Ez a Google-szolgáltatás, a többitől eltérően, nem tartalmaz hirdetéseket, a résztvevők az ajánlott cégek útján jutnak jövedelemhez – például kuponkínálattal.

Azóta történt

Előzmények