Toplista a magyar Google 2007-es kereséseiből

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Google Zeitgeist trendkövető szolgáltatása közzétette, hogy melyek voltak a legkeresettebb, a legdinamikusabb növekedést produkáló szavak 2007-ben. A vállalat közleménye alapján most a magyar toplistáról adhatunk hírt.

A Google.hu-n 2007-ben az alábbi kifejezések keresései növekedtek leginkább az előző évhez képest:

  1. youtube
  2. iwiw
  3. myvip
  4. vatera
  5. love
  6. emo
  7. startlap
  8. port
  9. hotdog
  10. elvira


Meglepő – vagy nem is? –, hogy a netezők elsősorban oldalak neveit írták be a keresőbe, nem pedig kifejezésekre, szavakra kerestek rá; a listában csak az emo és a love szerepel önálló szóként, a többi mind egy portál, egy weboldal neve. Ezek az oldalak megegyeznek abban, hogy vagy tisztán közösségi, kapcsolatépítő, vagy pedig ahhoz igen csak hasonló módon működő tartalommegosztó oldalak. Egyetlen kivétel a vasúti menetrendet kínáló elvira.hu – talán bizonyítandó a szolgáltatás szükségességét és minőségét.

google_zeitgeist_2007

A múltkori híradásunkat talán érdemes a Google közleménye alapján annyival kiegészíteni, hogy az amerikai internetezők egyik slágerkeresése a receptek utáni kutakodás, s itt 2006-hoz képest idén a receptek közül elsősorban a Master Cleanse tisztítókúra, más néven a limonádé-diéta alapján készítette ételek, a francia lecsó (ratatouille) – talán a film miatt? –, a cukkinis kenyér és a parmezán sajtos padlizsán receptjei érdekelték. Emellett a top 3 kérdés (1. hogyan csókoljunk – how to kiss – 2. hogyan rajzoljunk – how to draw – 3. hogyan kössünk – how to knit –) után még két érdekesség szerepel: 4. hogyan törjünk fel kódokat (how to hack), illetve 5. hogyan táncoljunk (how to dance).

Azóta történt

Előzmények