Ingyen StarOffice a Google-től

A Google tovább bővítette online nyújtott szolgáltatásait, s a már hozzáférhető Google Pack elnevezésű szoftvercsomagban megjelenő programok közül talán a Sunhoz kapcsolódó termék, a StarOffice komplett irodai csomag a „legnagyobb dobás”, hiszen ezt az átlagban 70 dollárért megvásárolható alkalmazást a Google ingyen adja a felhasználóknak.



Akár meglepőnek is mondhatjuk ezt a lépést, hiszen a Google a legutóbbi időkig hatalmas energiával kampányolt a saját, online elérhető szolgáltatása, a Google Docs & Spreadsheets néven összeállított csomag mellett, ám a StarOffice megjelenése már nyílt konfrontációt jelent a Microsofttal, hiszen ez a termék jellegében teljesen azonos a Microsoft Office-szal. S hogy a kihívás nem véletlen, azt bizonyítja az a tény is, hogy a StarOffice e verziója csak annyiban különbözik az ingyenes OpenOffice-tól, hogy tartalmazza a Microsoft Office migrációs eszközöket, azaz megkönnyíti a platformváltást. S ki tudja, talán a következő lépés a Google Docs & Spreadsheets és a StarOffice összekapcsolása lesz, amikor is az esetleges bonyolultabb dokumentumokat a felhasználó a gépén szerkeszti, majd szinkronizálja az állományait az online alkalmazással.

A Google Packet letöltők egyébként több más programot is kapnak a csomagban, ha kívánják, így például a Symantec Norton Security Scant, a PC Tools Spyware Doctor Starter Editiont és a Google Photos Screensavert.

Azóta történt

Előzmények