A Google újra bevásárolt: biztonságosabb lesz a Gmail


A Google tegnap egyik legnagyobb felvásárlási akcióját jelentette be, amikor közzétették, hogy 625 millió US dollár készpénzért – ennél többet csak a DoubleClickért és a YouTube-ért fizettek, a FeedBurner vételáráról még nincs adat – megveszik az online biztonságtechnikával és szabálykövetési eljárásokkal foglalkozó vállalatot, a Postinit.

A bejelentés hírére lezajló tőzsdei mozgás azt mutatja, hogy a vállalati, vállalkozói szektor megszerzéséért folytatott Google-Microsoft versenyben a keresőcég újabb fontos lépést tett, hiszen a tranzakció hírére a Google részvényei rekordmagasságba emelkedtek, s egy százalékos növekedéssel, 548,74 dolláron zárták a tegnapi napot.

A biztonságtechnikában vezetőnek számító Postini legismertebb szolgáltatása a vállalatok számára biztosított spamszűrési technológia, s bár a Google-nek is van hasonló filtere a Gmailhez, a szakmai tudás mellett szükségük volt egy tekintélyes, elismert cégre, hogy a vállalkozói szektor bizalmát is elnyerjék – nyilatkozta Dave Girouard, a Google Enterprise vezetője. „A Google Apps óriási siker, naponta több mint ezer új kisvállalkozás jelentkezik be nálunk, ám a nagyobb cégek biztonsági fenntartásaik miatt még vonakodnak” – indokolta a felvásárlást Girouard. Véleménye szerint a Postini ismert és nagy tekintélyű technológiája már mindenféle igényt képes kiszolgálni.

A teljes egészében a Google tulajdonába kerülő vállalat székhelye a kaliforniai San Carlosban van, és eddigi sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy világszerte 35 ezer vállalkozást, 10 millió felhasználót szolgálnak ki – a vállalat vezetői szerint 2004 óta nyereségesen. A spamszűrés mellett az azonnali üzenetküldők biztosítását, az üzenetek archiválási technológiáját és titkosítást is kínálnak.

A tranzakció véglegesen ez év harmadik negyedében zárul le.

Azóta történt

Előzmények