Rablót szerződtetett pandúrnak a Google


Michal Zalewski

Az elmúlt hónap végén röppent fel az a nem nagy nyilvánosságot kapott hír, hogy Google alkalmazásába lép Michal Zalewski, a neves biztonsági szakember („famous hacker”), akit világszerte jól ismernek, mivel számtalan biztonsági rést fedezett már fel különböző alkalmazásokban (2007-ben elsősorban a böngészőkre koncentrált, s több jelentést tett közzé az Internet Explorer és a Firefox hibáiról) – adja hírül a softpedia.com.

A weboldal értesülései szerint Zalewski megerősítette az információt, ám több részletet nem volt hajlandó közölni. Az azonban feltételezhető, hogy a Google főhadiszállásán, a Googleplexben információbiztonsági mérnökként (information security engineer) fog azon dolgozni, hogy a keresőcég termékeinek támadhatóságát csökkentse.

Annyi bizonyos, hogy a Google ezzel elejét vette annak, hogy a 26 éves lengyel származású szakember, eddigi gyakorlatát folytatva, az interneten tegye közzé a megtalált hibákat, s így két legyet ütnek egy csapásra: nem kerülnek nyilvánosságra bizonyos kínos hiányosságok, s ott van az is, aki viszont belsősként megtalálja és kijavítja őket.

Azóta történt

Előzmények