Jégből építettek házat a Windows Vista számára


Sue Borden a jégágyban

Kissé megkéstünk ezzel a hírrel, hiszen a Microsoft kanadai képviselete a Windows Vista január végi bemutatójára készítette el azt a jégpalotát, amely új terméküket reklámozta. De a promóciós célból emelt különleges épületet a napokban számolták fel, s a helyszínen járt profi és amatőr fotósok is nemrég tették fel képeiket a netre.


Az óvatosság azért nem árt
Forrás: www.trinixy.ru

A torontói Dundas Square-en körülbelül 135 tonna jégből építették meg a nagyjából 170 négyzetméter alapterületű jégházat, mely konyhát, ebédlőt, dolgozószobát, nappalit, két háló- és két fürdőszobát tartalmazott, minden helyiséget felszereltek televíziókkal és számítógépekkel, melyeken természetesen a Vista és az Office 2007 demói futottak, s a Microsoft Canada vezető marketingmenedzsere, Sue Borden a jégágyon fekve népszerűsítette új termékeiket.

Ám a jégházaknak is megvan a maguk sorsa, az esemény végeztével ezt az épületet is szétzúzták, s darabjait a gyorsforgalmi út alá kotorták. Feltehetően ez a melankolikus látvány ragadta meg a filozofikus hajlamú fotósokat (a kanadai Cliphet és egy névtelen, feltehetően orosz fényképészt), akik megörökítették, hogy miképpen múlik el a (jég)világ dicsősége.


Amikor még állt a ház...
Forrás: www.trinixy.ru

 


...és amikor már nem
Forrás: www.trinixy.ru

 

Azóta történt

Előzmények