Kétszáz dolgozót bocsátanak el az Invitel-akvizíció miatt

Április 27-ével, a magyar és a román versenyfelügyeleti hatóságok jóváhagyása után jogilag is lezárta az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. felvásárlását a Hungarian Telephone and Cable Corp (HTCC), így a korábban Invitel, Hungarotel, illetve Pantel néven ismert társaságok egyesítésével a legnagyobb hazai alternatív távközlési szolgáltató jött létre. A HTCC ügyvezető igazgatójának Martin Lea-t, az Invitel korábbi vezetőjét nevezték ki, az egyesült vállalat élére pedig új menedzsment került.

A HTCC célja a tagvállalatok teljes integrációja, amely előreláthatólag 2008 elején zárul le teljesen. A csoport minél előbb szeretné egy egyesített márkanév alatt kínálni szolgáltatásait az ügyfeleknek. Az új márka bevezetését márkaismertséget és márkamegítélést felmérő kutatás fogja megelőzni.

A cégegyesítés folyománya, hogy felszámolják a redundáns pozíciókat. Júliusban ezért egy, a dolgozói szakszervezettel egyeztetett és aláírt szerződés szerint előreláthatólag körülbelül kétszáz alkalmazottjától válik meg a vállalat.

A HTCC három kulcsfontosságú növekedési területet jelölt ki. Elsősorban a széles sávú szolgáltatások területén kívánja tartani a piaci átlag feletti növekedést, országos szinten tovább kívánja növelni üzleti előfizetőinek számát, valamint igyekszik a nagykereskedelmi szegmensben is további növekedést elérni.

Azóta történt

Előzmények