Kipróbálhatja a Google új keresőoldalát

Tegnapelőtt a TechCrunch adott hírt – igaz, akkor még kissé bizonytalankodva – arról, hogy bepillanthatunk a Google fejlesztőműhelyébe. Azóta a bloggerek megerősítették az értesülést, s elnavigálják az olvasókat arra az oldalra, ahol már ki is próbálhatják az új keresőoldalt.


Meglepő, ismeretlen újdonságot nem találhatunk ezen az oldalon, a nóvum a már ismert Google-fejlesztések integrálása. Nevezetesen az, hogy a különböző típusú találatok kategóriái a bal oldalon egy menüsorban jelennek meg az alaplista mellett, s a keresőszóhoz kapcsolódó képeket, videókat, blogokat, könyveket, térképeket stb. így egy kattintással el lehet érni. A Google-azonosítóval történő bejelentkezés után ugyanezen az oldalon természetesen ott szerepel a gmailes postafiók is, illetve a szintén a közelmúltban bevezetett Web History, amelyben a korábbi kereséseinket találhatjuk meg. Más jellegű kereséseknél pedig, például egy cég esetében, a bal oldali sávon megjelennek a lehetséges kapcsolódó keresési kifejezések, s ahol már működik ez a szolgáltatás, többek között a tőzsdei adatok, illetve kiemelt helyen a szponzorált linkek.

Integrált oldal, minden egy helyen, s feltehetően még tovább is bővül majd a kínálat. A blogok segítenek abban, hogy milyen módon lehet eljutni a kísérleti oldalra. Először a http://www.google.com/ncr címre kell navigálni, majd a címsorba be kell másolni egy javascript kódot (megtalálható a blogokban, itt és itt), s ezek után ütni egy entert. Ha a jelenlegi Google-verzióhoz akarunk visszatérni, akkor törölni kell a sütiket.

Azóta történt

Előzmények