Konferencia: EU-szabályok és adattárolás

Az IDC adattárolási konferenciasorozata 2006. május 16-án érkezik Magyarországra. A Közép-Európa 12 országában megrendezendő konferencia középpontjában az EU-tagságból következő jogszabályi változások állnak majd. Neves előadók, a téma szakértői, az IDC elemzői, valamint az e területen piacvezető cégek által bemutatott esettanulmányok segítségével a konferencia résztvevői megismerkedhetnek a legújabb világpiaci trendekkel, gyakorlati és elemzői szempontból egyaránt.

Az adatkezelési előírások változása szükségessé teszi az adattárolási megoldások folyamatos fejlődését. A nyolc kelet-közép-európai ország uniós tagsága még ma is rengeteg változást eredményez az érintett államok vállalatai és kormányai számára. Az EU jogalkotói által az egyes iparágak számára előírt új adatmegőrzési gyakorlatok életbelépése következtében az érintett vállalatoknak a régi megoldások cseréjével vagy frissítésével kell eleget tenniük az új szabályoknak.

A konferencia négy fő témát ölel fel, ezek az adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályok és a tárolórendszerek, az adatáradat kezelése: életciklus-kezelés és az információlavina, biztonság ma és a jövőben: folyamatos adatvédelem, valamint az intelligens adatközpontok. A résztvevők megismerkedhetnek többek között a virtuális adattárolási megoldásokkal, hogyan lehet többszintű adattárolást kis költségvetésből megvalósítani, melyek a legjobb adatvédelmi technológiák, valamint hogy milyen irányba fejlődnek az intelligens adatközpontok. Külön vitafórum foglalkozik azzal a kérdéskörrel, hogy milyen megfelelőségi kötelezettségeket kell teljesíteniük az IT szakembereknek, illetve hogy milyen mérőszámokat használjunk az infrastruktúra-beruházások megtervezésekor.

Azóta történt

Előzmények