Letölthető a ZoneAlarm új védelmi megoldásának tesztverziója

A Check Point Software a napokban kibocsátotta a ZoneAlarm ForceField béta-verzióját. Ez az új, virtualizált, on-demand alapon működő alkalmazás az online vásárlásokat és banki tranzakciókat igyekszik biztonságosabbá tenni. A böngésző-virtualizáció mellett fejlett adathalászat-védelmi technológiát és a veszélyes letöltéseket gátoló Spy Site Blockert is tartalmazza a program.

Laura Yecies, a Check Point alelnöke és vezető menedzsere szerint a ForceField védelmi módszerei a napjainkban óriási mértékűre növekedett internetes bűnözés, illetve a rosszindulatú szoftverek elleni harc jegyében születtek. A Check Point belorusz csapata már évek óta dolgozik azon, hogy a napjainkban mind nagyobb figyelmet kapó virtualizációs technológiát kihasználva alakítsanak ki egy hatékony védelmi megoldást – nem egy teljes gépet virtualizálnak, hanem egy úgynevezett „precíziós” módszert alkalmaznak, ahol létrehoznak egy virtuális fájlrendszert és regisztrációs adatbázist, valójában egy motort, s ez lehetővé teszi, hogy számtalan rosszindulatú kódtól és spyware-től meg tudják védeni böngészés közben a számítógépet.

Habár hasonló jellegű megoldások már léteznek – a Google az egyik ilyen céget, a GreenBordert idén fel is vásárolta, s a Microsoftnak is van ilyen védelmi rendszere –, a cég alelnöke szerint egyrészt a kiegészítők nagy száma miatt lesz egyedülálló a termékük a piacon, másrészt pedig a „precíziós” virtualizáció miatt, mivel ez esetben a felhasználónak minimális felkészültségre van szüksége a működtetéséhez.


Azóta történt

Előzmények